MAE: Aproximativ 50 de români făceau parte din personalul navei naufragiate în Italia. Printre cei decedaţi nu se află cetăţeni români

MAE: Aproximativ 50 de români făceau parte din personalul navei naufragiate în Italia. Printre cei decedaţi nu se află cetăţeni români

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat sâmbătă că, din informațiile obținute până în prezent, printre persoanele decedate în urma naufragiului vasului de croazieră Costa Concordia nu se află cetățeni români, instituția menționând că aproximativ 50 de români făceau parte din personalul de bord al navei.

Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Bologna au luat legătura cu autorităţile italiene, respectiv cu Protecţia Civilă a Provinciei din Grosetto, care gestionează operaţiunile de salvare a pasagerilor de pe nava de croazieră Costa Concordia naufragiată în Marea Mediterană, pentru a se informa dacă printre persoanele aflate la bordul navei sunt şi cetăţeni români şi care este situaţia acestora.

Conform declaraţiilor Prefectului din Grossetto, la ora locală 11.00 au fost confirmate 3 persoane decedate şi 14 răniţi.

Din informaţiile obţinute până în prezent, rezultă că printre decedaţi nu se află cetăţeni români. Operaţiunile de salvare a pasagerilor sunt în desfăşurare„, se precizează în comunicatul MAE, citat de Mediafax.

Ministerul precizează că, având în vedere amploarea operaţiunii de salvare, nu a putut fi furnizată o situaţie centralizată pe naţionalităţi a pasagerilor salvaţi şi a personalului de la bord.

„Cu toate acestea, din informaţiile disponibile în acest moment, se confirmă că la bordul navei de croazieră se aflau şi circa 50 de cetăţeni români, care făceau parte din personalul de bord şi servicii a navei„, se arată în comunicat.

Potrivit MAE, o parte dintre cetăţenii români salvaţi de navele care au intervenit la locul incidentului au fost transferaţi, împreună cu alţi pasageri, la bordul unui feribot, care se află în drum spre portul Livorno.

Oficiile diplomatice ale României în Italia (Ambasada României la Roma, Consulatele Generale ale României la Bologna şi Torino) menţin legătura permanentă cu Protecţia Civilă din Grossetto, pentru a obţine informaţii actualizate cu privire la situaţia cetăţenilor români şi sunt pregătite să acorde asistenţă consulară de specialitate, dacă situaţia o impune„, se mai arată în comunicat.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`