Artistul Doru Stănculescu, ridicat de jandarmi și dus la Poliție în timpul protestului din Capitală

Artistul Doru Stănculescu, ridicat de jandarmi și dus la Poliție în timpul protestului din Capitală
Foto: ziarelive.ro

Doru Stănculescu, intrumentist de muzică folk, susţine că în timpul protestului a fost ridicat cu forţa de către jandarmi şi dus la secţia 22 de Poliţie, pentru tulburarea liniştii publice.

Reacţiile politicienilor pe acest subiect nu au întârziat  să apară. Liderul liberalilor, Crin Antonescu, spune că oamenii nu trebuie să îi sancţionaţi pentru că au manifestat civilizat.

13 persoane care au participat la activitatea de protest au fost identificate pe baza înregistrãrilor video.

Jandarmeria urmeazã sã dispunã mãsurile legale în funcþie de gradul de participare al fiecãruia. Ele sunt persoane cunoscute, care sunt în baza noastrã de date deoarece au mai organizat astfel de adunãri.

Cei care au fost identificați de jandarmi riscă amenzi care pot ajunge și pânã la 10.000 de lei, întrucât protestul la care au participat nu avea autorizație. Liderii politici spun însã cã nu se impun sancțiuni în acest caz.

„Ne propunțăm categoric împotriva oricãrei încercãri de a pedepsi, de urmãri, de a amenda și de a hãrțui niște oameni pentru simplul motiv ca si-au explicat protestul în mod pașnic în mod civilizat pe stradã. Nimic din manifestările de la Târgu Mureș, Timișoara, de la Brașov, din București de ieri, nu au degenerat în violențe sau în comportamente care sã exceadã cadrul firesc democratic al unor mainfestãri de nemulțumire”, a declarat Crin Antonescu.

Sute de oameni s-au adunat în Piața Universitãþii, pentru a-l susține pe Raed Arafat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`