RUȘINE NAȚIONALĂ: Senatul a făcut o lege ca primarii să poată fi stăpânii absoluți ai banului public (VIDEO)

RUȘINE NAȚIONALĂ: Senatul a făcut o lege ca primarii să poată fi stăpânii absoluți ai banului public (VIDEO)

Primarii și președinții consiliilor județene pot aproba orice, pot repartiza orice lucrare, pot contracta orice serviciu, doar după capul lor, fără să mai aibă nevoie de nicio altă semnătură, de niciun aviz de legalitate sau de vreun aviz tehnic!

Totul începând din 20 iunie care urmare a modificării Legii administrației publice locale aprobate de senatori fix în mijlocul scandalului politic Grindeanu-Dragnea, scrie cetățeanul.net.

RUȘINE NAȚIONALĂ: Senatul a făcut o lege ca primarii să poată fi stăpânii absoluți ai banului public

#DIRECT_ONE_j1tnfo#

"Actele autorităţilor administraţiei publice locale aprobate sau emise fără a fi fundamentate, semnate, contrasemnate sau avizate din punct de vedere tehnic sau al legalităţii, produc efecte juridice depline…", susține articolul de lege.

"Orice dispune sau hotărăște primarul, președintele Consiliului Județean ori majoritatea din Consiliile locale, se consideră a fi aprobat legal și se pune în executare, chiar dacă secretarul, arhitectul șef, directorul de investiții și cel economic au refiuzat să o semneze pentru că încalcă legile României! Este modul în care Puterea vrea să se asigure că zecile de milarde din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) sunt cheltuite doar în favoarea clientelei politice!", susține specialiștii în administrație locală consultați de cetățeanul.net.

Acest proiect de lege a fost inițiat de fostul deputat PNL Grigore Crăciunescu și susținut de parlamentari PNL și ALDE într-o formă complet diferită față de forma adoptată acum. Atunci se preciza că secretarul, care pune avizul de legalitate, să răspundă exclusiv pentru legalitatea actului iar că primarul trebuie doar să certifice prin semnătura sa.

Dar odată ajuns în Senat, legea a trecut de comisii dar, când să se voteze în plen, senatorul Niculae Bădălău i-a determinat pe senatori să voteze retrimiterea legii în Comisia juridică condusă de Șerban Nicolae, de unde s-a întors cu toate detalii precizate mai sus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`