Criza din DNA: Cine este cel de-al șaptelea procuror care își încetează activitatea

Criza din DNA: Cine este cel de-al șaptelea procuror care își încetează activitatea

Un alt procuror din DNA a cerut să părăsească instituția condusă de Kovesi în plin scandal. Este vorba de procurorul Amaryl Sabău care a depus cerere la CSM pentru încetarea activității în cadrul DNA și relocarea la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti sau la Parchetul Tribunalului Bucureşti, conform Cotidianul.

Este cel de-al șaptea procuror DNA care cere încetarea activității în DNA în plin scandal pornit după difuzarea unei înregistrări cu Kovesi în care aceasta ar cere procurorilor să ajungă la premier într-un dosar cu case.

Aceasta cerere a fost depusă miercuri, în aceași zi în care CSM a aprobat cererea depusă de Kovesi și a dispus revocarea din DNA a procurorilor Doru Țuluș și Mihaela Moraru Iorga.

În luna iunie, alți șase procurori au cerut încetarea actității și relocarea la alte parchete, CSM acceptând cererile a trei dintre aceștia.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a spus, marţi, la CSM, care a discutat solicitarea sa de revocare din funcţie a procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga, că nu există niciun conflict şi nicio tensiune în DNA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`