Tudorel Toader, informații de ultimă oră despre evaluarea făcută la DNA și Parchetul General (VIDEO)

Tudorel Toader, informații de ultimă oră despre evaluarea făcută la DNA și Parchetul General (VIDEO)

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a ținut miercuri o conferință de presă în care a oferit noi amănunte despre evaluarea care are loc la DNA și la Parchetul General și despre scandalul din prezent din interiorul DNA.

Tudorel Toader a subliniat că nu va trage nicio concluzie până nu va primi rezultatele evaluărilor făcute de către Inspecția Judiciară.

"Am citit scrisoarea, numai că rolul meu de ministru nu este acela de a comenta declarațiile procurorilor. Înțeleg că este sesizată și Inspecția Judiciară. Înțeleg că este deschis și un dosar de urmărire penală. Cei abilitați să verifice natura afirmațiilor, corectitudinea afirmațiilor, gravitatea afirmațiilor (…) sunt cei din Corpul de control de la Inspecția Judiciară. (…) În momentul în care Inspecția Judiciară finalizează verificările, evaluarea aceea de fond, în momentul în care constată realitatea de la DNA, de la Ministerul Public, atunci noi ne vom formula propriile concluzii. Acum, practic îmi cereți de a formula concluzii înainte de a cunoaște conținutul evaluării. (…) Procedural nu eu trebuie să o înștiințez. Procedural, după lege, eu am sesizat Inspecția Judicară, care este titularul care exercită acțiunea de verificare de control, nu ministrul Justiției. Eu nu trimit DNA sau Ministerului Public vedeți că vine Inspecția Judiciară”, a afirmat Tudorel Toader.

Ministrul Justiției a mai precizat că evaluarea ce se va face va fi una pe fond și nicidecum una punctuală, pentru că în trecut au mai fost punctuale și nu s-a constatat nicio neregulă, dar una pe fond nu s-a mai făcut de 10 ani.

"Ceea ce spunea dna procuror se referă la evaluări pe diferite teme punctuale. Eu am solicitat CSM o evaluare de fond a întregerii activități manageriale și nu una punctuală, o evaluare care nu s-a făcut, după cum v-am spus, de 10 ani de zile, din 2007”, a spus Tudorel Toader.

Tudorel Toader, informații de ultimă oră despre evaluarea făcută la DNA și Parchetul General

#DIRECT_ONE_zrl19l#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)