Lovitură pentru DNA: Sunt obligați să redeschidă un dosar pe care l-au clasat (VIDEO)

Lovitură pentru DNA: Sunt obligați să redeschidă un dosar pe care l-au clasat (VIDEO)

DNA primeşte o lovitură extrem de dură de la judecători. Procurorii anticorupţie sunt obligaţi de Curtea de Apel Bucureşti să redeschidă un dosar pe care l-au clasat şi să înceapă urmărirea penală. Vorbim despre dosarul în care fostul consilier de stat şi fost şef al comunităţii naţionale de informaţii, Daniel Moldoveanu, este acuzat de dare de mită.

Curtea de Apel București a dat o lovitură năucitoare DNA după ce procurorii Laurei Codruța Kovesi au decis să îl protejeze pe fostul consilier de stat care a îndeplinit funcția de comunităţii naţionale de informaţii, Daniel Moldoveanu.

Curtea de Apel a decis după mai multe amânări să nu admită clasarea cauzei pentru Daniel Moldoveanu și ca DNA să înceapă urmărirea penală a acestuia pentru infracțiunea de dare de mită. Alţi opt oameni sunt implicaţi în acest dosar.

Plângerea împotriva soluției de clasare a cauzei, a fost depusă de Simu Horia, om de afaceri, care a fost trimis în judecată în dosarul ANRP, în urma unor denunțuri ale lui Daniel Moldoveanu și ale altor martori, care ulterior au beneficiat de un statut special din partea DNA.

Exact acest statut special, prin care Moldoveanu a fost protejat de DNA, ba mai mult, i-a permis să rămână şi o parte din banii obţinuţi dintr-una din tranzacțiile de la ANRP, a fost atacat de Horia Simu, iar omul de afaceri a avut câştig de cauză.

În iulie 2016, omul de afaceri Horia Simu a fost trimis în judecată de DNA, alături de alte persoane, pentru presupuse fapte de corupţie privind despăgubiri acordate pentru un teren în municipiul Constanţa, prejudiciul fiind calculat la peste 7,7 milioane de euro. Faptele de corupţie ar fi fost comise în legătură cu modalitatea de oferire a despăgubirilor pentru un teren din Constanţa, pentru care Horia Simu cumpărase drepturi litigioase, preţul cesiunii fiind de 700.000 de euro. Procurorii au susţinut că persoane cu funcţii de conducere din Administraţia Prezidenţială, Ministerul Mediului şi Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat de la acea vreme ar fi intervenit pentru ca Simu să obţină despăgubirile.

În instanţă, Horia Simu a declarat că "autorul moral" al dosarului ANRP în care a fost trimis în judecată este Daniel Moldoveanu, fost consilier prezidenţial, susţinând că acesta a primit 25% din 7 milioane de euro obţinuţi de Simu în urma retrocedării unui teren din Constanţa.

Lovitură pentru DNA: Sunt obligați să redeschidă un dosar pe care l-au clasat

#DIRECT_ONE_792ibr#

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`