Mircea Geoană, la DNA: Bunea Stancu și Viorel Hrebenciuc nu se ocupau cu strângerea de fonduri pentru campanie

Mircea Geoană, la DNA: Bunea Stancu și Viorel Hrebenciuc nu se ocupau cu strângerea de fonduri pentru campanie
Foto: evz.ro

Mircea Geoană a susținut în declarația depusă la DNA, în calitata sa de martor în dosarul în care omul de afaceri Ioan Niculae și vicepreşedintele CJ Brăila, Bunea Stancu, sunt acuzați de corupție, că oficialul din Brăila și Viorel Hrebenciuc nu se ocupau cu strângeri de fonduri pentru campania sa din 2009, potrivit Mediafax.

Nu cunosc nimic în sensul celor întrebate şi arăt că nu intra în atribuţiile lor de partid să se ocupe de atragere şi strângere de resurse financiare pentru campania din anul 2009„, a spus Geoană, în momentul audierii.

Potrivit datelor din rechizitoriul procurorilor, INSOMAR a încheiat în acea perioadă contracte cu trei firme, respectiv cu Intrarom – pentru 200.000 de euro, SIVECO – pentru 250.000 de euro şi  cu Asesoft SA, în 4 septembrie 2009 – pentru 200.000 de euro, obiectul reprezentându-l întocmirea de către INSOMAR a unor rapoarte sociologice.

Deputaţii PSD Viorel Hrebenciu şi Robert Negoiţă, precum şi Sebastian Ghiţă sunt cercetaţi de DNA pentru spălare de bani, într-un dosar disjuns din cel cel în care Ioan Niculae a fost trimis în judecată în urmă cu o zi, în cazul finanţării campaniei electorale prezidenţiale din 2009 a candidatului PSD Mircea Geoană.

Între timp, a fost dată publicității și o stenogramă a unei discuții dintre Ioan Niculae și vicepreședintele CJ Brăila, Bunea Stancu, în care cei doi discutau despre campania prezidențială din 2009 a lui Mircea Geoană.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`