Klaus Iohannis, în vizita istorică efectuată în Statele Unite: România este cea mai pro-americană țară din Uniunea Europeană (VIDEO)

Klaus Iohannis, în vizita istorică efectuată în Statele Unite: România este cea mai pro-americană țară din Uniunea Europeană (VIDEO)

Președinte Klaus Iohannis efectuează în această săptămână o vizită oficială în Statele Unite, care va culmina vineri cu primirea acestuia la Casa Albă de către președintele Donald Trump, primire care va fi prima a unui lider est-european pe care Trump o face de când a fost investit în fruntea Statelor Unite.

Cu ocazia unui discurs ținut la Washington la un eveniment The Heritage Foundation, Klaus Iohannis a lăudat partneriatul stategic activ avut de România cu Statele Unite și a amintit că România a îndeplinit obiectivul alianței NATO de a acorda 2% din PIB pentru Apărare.

"Țara mea este cea mai pro-americană țară din Uniunea Europeană", a afirmat șeful statului în discursul ținut în fața americanilor.

În cadrul acestui discurs Klaus Iohannis a adus aminte și de participarea României cu militari în misiunile NATO alături de americani, precum cea din Irak, dar și de scutul anti-rachetă de la Deveselu găzduit de România și de participarea la exerciții militare comune cu statele membre NATO printre care și Statele Unite.

Klaus Iohannis, în vizita istorică efectuată în Statele Unite: România este cea mai pro-americană țară din Uniunea Europeană

#DIRECT_ONE_4ebgos#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`