Un alt cutremur a avut loc în Timiș: Seismul de 3,6 s-a produs la o adâncime de numai 6 km

Un alt cutremur a avut loc în Timiș: Seismul de 3,6 s-a produs la o adâncime de numai 6 km

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 pe scara Richter s-a produs aseară în Banat. Seismul s-a produs la o adâncime de șase kilometri, la est de Timișoara, având epicentrul în localitatea Topolovățul Mare. Specialiştii spun că zona Timişoarei este caea mai activă zonă din punct de vedere al seismelor de suprafaţă.

„Este un cutremur de suprafață, zona Banat în general este cunoscută pentru cutremure de suprafață, cutremure care apar în primii 10-15 kilometri de adâncime. Din această cauză sunt cutremure care, chiar dacă nu sunt mari ca suprafață, pot fi simțite sau chiar pot și produce pagube uneori. Dacă sunt însă sub magnitudini sub 4 cum a fost si acesta nu produc pagube. Chiar si peste 4 nu produc pagube, însă pot fi simțite în zona în care se produc”, a declarat directorul științific INFP, Mircea Radulian.

Un alt cutremur de suprafață s-a produs în județul Timiș în urmă cu numai doua zile, la o adâncime de 7 km, acesta având o intensitate de 3,1 grade Richter. Seismul a fost resimțit de locuitorii din Timișoara sâmbătă dimineața la ora 07.43.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`