DNA a vrut să-l EXECUTE pe Orban cu ajutorul unui "agent provocator": "Denunțătorul Urdăreanu insista agresiv. Nu exista NICIO PROBĂ. Procurorii au ASCUNS înregistrările"

DNA a vrut să-l EXECUTE pe Orban cu ajutorul unui "agent provocator": "Denunțătorul Urdăreanu insista agresiv. Nu exista NICIO PROBĂ. Procurorii au ASCUNS înregistrările"

Motivare devastatoare pentru DNA în dosarul fostului deputat PNL Ludovic Orban.

Potrivit Luju.ro, Orban a fost executat de parchetul lui Kovesi printr-o făcătură și cu un “agent provocator”, în persoana omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu, denunțător în cauză.

“Asta au constatat judecătorii Cristina Arghir și Daniel Gradinaru de la Înalta Curte de Casație și Justiție, care au dispus, în 31 ianuarie 2017, achitarea lui Ludovic Orban în baza art. 16 alin. 1 lit. b) teza I din Codul de procedură penală, potrivit căruia “fapta nu este prevăzută de legea penală”. A fost o sentință dispusă cu opinie seaparată, judecatorul Ștefan Pistol considerând că se impune condamnarea lui Orban la 1 an de închisoare cu suspendare, cu amânarea aplicării pedepsei”, scrie sursa citată.

Amintim că Orban a fost trimis în judecată deprocuroarea DNA Claudia Rosu, plecată între timp la Parchetul Curții de Apel București, pe motiv că i-ar fi cerut lui Tiberiu Urdăreanu 50.000 de euro în cash, pentru campaniaelectoralăde la alegerile locale pentru Primăria Capitalei, din 2016.

Procurorii DNA susțineau că Urdăreanu ar fi acceptat să dea banii „în considerarea funcției de conducere pe care Orban Ludovic o deține în cadrul partidului politic și a potențialului de intervenție al acestuia în domenii de interes pentru afacerile controlate de omul de afaceri”.

Totul s-a schimbat la 180 de grade în data de 31 ianuarie 2017, când , “judecătorii Arghir și Grădinaru arată că nu exista nicio probă care să ateste că Ludovic Orban ar fi comis infracțiunea de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite, acuzațiileDNAbazându-se doar pe întregistrările discuțiilor dintre liderul PNL și Tiberiu Urdăreanu, făcute de cel din urmă”, se mai arată în articolul Luju.ro.

“ICCJ susține că nu există nicio probă care să ateste că Orban și-ar fi folosit influența chiar și aluziv, dimpotrivă denunțătorul fiind cel care a inițiat discuțiile și care a insistat să se întâlnească cu Ludovic Orban”, scrie sursa citată.

De asemenea, în articol se mai arată că judecătorii precizează că din înregistrările aflate la dosar nu reiese că Orban ar fi cerut 50.000 de euro de la Urdăreanu.

“Ca in alte cazuri, si in acest dosar procurorii DNA nu a prezentat continutul discutiilor inregistrare in integralitate, iar asta intrucat, asa cum a reiesit in momentul in care ele au fost ascultate in instanta, ele ii erau favorabile lui Ludovic Orban”, precizează luju.ro.

Înalta Curte a mai precizat și faptul că denunțătorul Urdăreanu avea un caracter provocator, mai ales în mesajele pe care i le trimitea lui Orban, dar și cu SMS-urile prin care informa DNA că a încercat să îl contacteze pe liderul PNL de mai multe ori.

„Toate aceste actiuni concertate, intreprinse de catre martorul denuntator (initiativa de a-l contacta pe inculpat, inregistrarea convorbirilor, canalizarea discutiilor spre subiectul finantarii campaniei electorale, insistentele in a se reintalni), demonstreaza lipsa exercitarii vreunei influente de catre inculpat datorate functiei detinute in cadrul partidului asupra acestuia”, a concluzionat ICCJ”, se arată în articolul publicat pe luju.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”