Scenariu bombă: Oficialii ruși plănuiau să-l influențeze pe Trump prin intermediul consilierilor săi

Scenariu bombă: Oficialii ruși plănuiau să-l influențeze pe Trump prin intermediul consilierilor săi
Foto: bbc.com

Oficialii ruși de rang înalt au discutat despre cum ar putea încerca să-l influențeze pe Donald Trump prin intermediul consilierilor săi, potrivit The New York Times, citat de Gândul.

Potrivit datelor colectate în vara anului 2016 de agenții americani, discuțiile s-au axat asupra șefului echipei de campanie a lui Trump, Paul Manfort și asupra lui Michael Flynn, un general în retragere care îl consilia în acel moment pe Trump pe chestiunile de securitate.

Foști și oficiali americani susțin că amândoi aveau legături indirecte cu oficiali ruși, care păreau siguri că cei doi ar putea fi folosiți pentru a influența opiniile lui Trump despre Rusia.

Unii oficiali ruși au susținut că îl cunosc foarte bine pe Flynn, care după victoria lui Trump avea să devină consilier prezidențial pentru Siguranța Națională, care a demisionat după mai puțin de o lună.

O altă variantă invocată a fost utilizarea legăturilor cu fostul președinte prorus al Ucrainei, Viktor Ianukovici, care la un moment dat a lucrat cu Manfort, fostul șef al echipei de campanie a lui Trump, care a fost la rândul său demis cu trei luni înainte de scrutinul prezidențial.

The New York Times subliniază că nu este clar dacă oficialii ruși chiar au încercat în mod direct să-i influențeze pe Manfort sau Flynn.

Atât Manfort, cât și Flynn au negat că ar fi avut vreo legătură cu presupusele imixtiuni ale Rusiei în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din SUA.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`