Statele Unite au oprit importurile de mâncare din zonele cu radiații din Japonia

Statele Unite au oprit importurile de mâncare din zonele cu radiații din Japonia
Statele Unite este prima națiune care a blocat importurile de lapte, fructe şi legume, provenite din zona centralei nucleare, din cauza temerilor privind radiaţiile, anunţă Reuters. Unii importatori privaţi au...

Statele Unite este prima națiune care a blocat importurile de lapte, fructe şi legume, provenite din zona centralei nucleare, din cauza temerilor privind radiaţiile, anunţă Reuters. Unii importatori privaţi au oprit deja transporturile de mâncare din Japonia.

Autorităţile japoneze au declarat miercuri că au identificat un nivel scăzut de radiaţii în 11 tipuri de legume din zona afectată, în special în lapte şi apă. Oficialii însă continuă să susţină că ele nu reprezintă niciun pericol pentru populaţie, şi au făcut apel la întreaga lume, să nu se îngrijoreze.

“Vom explica lucrurile tuturor ţărilor şi sperăm să luam măsuri logice, în final”, a spus şeful Cabinetului Secretar de Stat, Yukio Edano, citat de sursă.

Cea mai gravă criză a naţiunii asiatice de la cel de-al Doilea Război Mondial până în prezent, a cauzat pagube de aproape 300 miliarde de dolari, a provocat dereglări în bursa mondială, şi a realizat un bilanţ de 23.000 de morţi şi dispăruţi.

Japonia a oprit deja transporturile cu mâncare din zona radiată, iar oamenii au fost sfătuiţi să nu mai mânânce legume cu frunze.

Ţările vecine inspectează atent importurile, iar autorităţile taiwaneze au sfătuit pescadoarele să nu-şi mai întindă plasele în ape japoneze.

Chiar dacă au fost făcute progrese la restabilirea electricităţii la Fukushima la 13 zile zile după incindent, reprezentanţii Companiei de Electricitate din Tokyo, operatorul uzinei, au declarat că mai au nevoie de timp pentru ca reactoarele să fie complet stabilizate, şi deci riscul scurgerii de materiale radioactive să fie complet eliminat.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`