Ninsori şi viscol în Europa: Bulgaria şi Austria sunt îngropate în zăpadă. Mai multe stațiuni montane au rămas izolate

Ninsori şi viscol în Europa: Bulgaria şi Austria sunt îngropate în zăpadă. Mai multe stațiuni montane au rămas izolate

Vremea rea nu se lasă dusă din Europa. Bulgaria şi Austria sunt îngropate în zăpadă. Neaua a perturbat traficul şi a dus la blocarea mai multor drumuri sau tronsoane de cale ferată. Iar de la meteorologi nu vin veşti mai bune. Sunt anunţate în continuare ninsori şi viscol pentru Austria şi risc maxim de avalanşe în munţii din Bulgaria.

Ninsori abundente şi viscol care spulberă zăpada. Zonele montane din Austria sunt aproape îngropate în omăt. Mai multe staţiuni de schi frecventate de turiştii străini în această perioadă au rămas izolate.

Probleme sunt şi pe şosele, dar şi mersul trenurilor este afectat. Turiştii care au mers cu gândul să schieze, n-au putut ajunge pe pârtii din cauza zăpezii care depăşeşte doi metri în unele zone.

Nouă turiști români sunt blocați în munții din Austria, în stațiunea Galtur. Din cauza riscului de avalanșă, grupul de români nu mai poate înainta nici spre Ischgl şi nu se poate întoarce în ţară. Un tronson al unei importante rute de cale ferată a fost închis în vestul ţării, iar unele sate şi staţiuni turistice au fost izolate. Aproximativ 2.000 de locuinţe din regiunea Tirol au rămas fără curent electric.

Şi în Bulgaria există risc de avalanşe în munţi în urma zăpezii căzute în ultimele zile. Deşi ninsorile s-au mai domolit, meteorologii nu vin cu veşti prea bune pentru zilele următoare. Turiştii sunt sfătuiţi să nu se aventureze mai ales în zonele aflate în pantă, şi să urmeze doar traseele montane marcate.
    

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:18 - Un tânăr a intrat cu un cuțit într-o primărie din Argeș. A devenit violent
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)