Cristian Bușoi și-a depus candidatura la șefia PNL. Antonescu: Este alegerea bună (VIDEO)

Cristian Bușoi și-a depus candidatura la șefia PNL. Antonescu: Este alegerea bună (VIDEO)

Cristian Bușoi și-a depus luni candidatura pentru președinția partidului, cu moțiunea "PNL – partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată și puternică".

Moțiunea acestuia a fost semnată de 100 de liberali.

"Sunt de 21 de ani în Partidul Național Liberal și pot spune că acum e cel mai important moment prin care trece partidul de când sunt eu membru. Noi toți, dar mai ales cei care candidează la congresul din iunie trebuie să decidem încotro merge partidul. PNL are nevoie de schimbare, are nevoie de direcție și acesta este lucrul cel mai important care se va întâmpla în 17 iunie dincolo de alegerea unei echipe. (…) Cred că trebuie să ieșim din cutie, cred că trebuie să deschidem ferestrele și să ne uităm în primul rând spre electorat. PNL trebuie să se schimbe, trebuie să fie un lucru foarte clar: dacă PNL nu se schimbă atunci nu va putea învinge Partidul Social Democrat și mi-e teamă că PSD, în aceste condiții, ar putea să câștige tot și PNL nu va mai conta", a spus Bușoi.

El a afirmat că, în calitate de membru PNL, a dovedit întotdeauna "seriozitate, atașament și o motivare foarte clară de a face o bună imagine" partidului.

CITESTE AICI INTEGRAL MOȚIUNEA LUI CRISTIAN BUȘOI

"Voi purta această campanie mergând către toți membrii de partid, vorbind cu fiecare delegat în parte, fără atacuri și fără adversități", a arătat liberalul.

Bușoi se va lupta pentru șefia PNL cu Ludovic Orban și cu Viorel Cataramă.

Crin Antonescu a declarat că Bușoi este cea mai bună alegere pentru șefia PNL.

Cristian Bușoi și-a depus candidatura la șefia PNL. Antonescu: Este alegerea bună

#DIRECT_ONE_bbtpcp#

Bușoi a susținut că este necesară o schimbare de mesaj, astfel încât economia și fiscalitatea să redevină teme prioritare pentru PNL.

"Fără economie, mesajul pe justiție nu are niciun fel de forță de convingere. PNL este împotriva populismului PSD și PNL să vină cu măsuri foarte clare de care electoratul să ne lege și cu care să ne identificăm — cota unică redusă, atragerea angajaților de la stat către privat, susținerea investițiilor și contribuții zero pentru noi locuri de muncă. PNL trebuie să redevină partenerul mediului de afaceri românesc. Este nevoie de o protecție a statului român față de capitalismul românesc", a adăugat el.

Întrebat câți președinți de filiale au semnat moțiunea cu care candidează, Bușoi a arătat că are semnături din toate organizațiile.

"Sunt multe filiale care nu au luat o decizie, sunt președinți de filiale care nu au semnat pe niciuna dintre moțiuni. Urmează o campanie de 30 de zile. Toate filialele așteaptă să vadă moțiunile și viziunea noastră și am convingerea fermă că îi voi convinge pe cei mai mulți dintre cei 5.000 de delegați și voi deveni președintele PNL", a spus liberalul.

Bușoi a susținut că nu a avut discuții "speciale" referitoare la candidatura sa la șefia PNL cu președintele Klaus Iohannis. El a respins acuzațiile potrivit cărora ar fi "candidatul sistemului".

"Eu sunt în PNL de la 18 ani. Eu candidez în numele și cu sprijinul unei echipe de care sunt foarte onorat și fără de care nu aș putea merge în această bătălie. Merg cu ideile mele proprii, merg cu viziunea mea despre viziunea PNL, merg cu personalitatea mea și cu ce am dovedit până acum în interiorul partidului și în funcțiile publice pe care le-am deținut", a menționat Cristian Bușoi.

Zeci de liberali s-au aflat alături de Cristian Bușoi, luni, când acesta și-a depus candidatura la președinția PNL, printre aceștia numărându-se Teodor Atanasiu, Dan Motreanu, Leon Dănăilă, Lucia Varga, Răzvan Sava, Florin Alexe, Marin Anton, Mugurel Cozmanciuc, Claudia Benchescu.

Senatorul PNL Leon Dănăilă a afirmat că susține candidatura lui Bușoi deoarece a dus la îndeplinire obiectivele din funcțiile pe care le-a deținut și a arătat că speră ca acesta să se ridice la nivelul Brătienilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`