Dan Andronic susține că a indicat procurorilor între 9 și 12 persoane de la întâlnirea de la locuința lui Gabriel Oprea (VIDEO)

Dan Andronic susține că a indicat procurorilor între 9 și 12 persoane de la întâlnirea de la locuința lui Gabriel Oprea (VIDEO)

Dan Andronic a fost audiat joi atât la DNA, cât și la Parchetul General. Acesta a declarat că a indicat procurorilor între 9 și 12 persoane care au participat în decembrie 2009 la întâlnirea de la locuința fostului vicepremier Gabriel Oprea.

"Am încercat să fiu cât mai exact, cât mai precis, legat de împrejurări și persoane și de alte lucruri pe care le cunosc”, a declarat Andronic, la ieșirea de la PG.

Întrebat de jurnaliști câte persoane a nominalizat în fața procurorilor, Andronic a răspuns că între 9 și 12, persoane ce aveau funcții importante în statul român, ”cu două excepții”. El a precizat că nu vrea să vorbească despre ele în fața presei.

Răspunzând unei alte întrebări, Dan Andronic a precizat că el nu a spus în niciun moment ca acea întâlnire ar fi reprezentat o tentativă de fraudare a votului din 2009. "Nu este treaba mea să judec acest lucru" a mai spus Andronic, citat de Agerpres.

Parchetul General a pornit o anchetă penală în urma dezvăluirilor făcute de Dan Andronic despre înâlniri private pe care le aveau mai multe personaje de la vârful unor instituții cheie din România. O astfel de întâlnire a avut loc chiar în noaptea turului 2 al alegerilor prezidențiale din 2009, această întâlnire având loc la Gabriel Oprea și la care au participat și Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi sau George Maior.

Dan Andronic a fost audiat joi atât la DNA, cât și la Parchetul General

#DIRECT_ONE_dvtvbg#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)