Papa Francisc a criticat dur decizia SUA de a numi o armă nucleară. "Cuvântul ‘mamă’ nu ar trebui să fie folosit în descrierea bombelor"

Papa Francisc a criticat dur decizia SUA de a numi o armă nucleară. "Cuvântul 'mamă' nu ar trebui să fie folosit în descrierea bombelor"
foto: Libertatea

Papa Francisc s-a arătat nemulțumit de ideea pe care a avut-o SUA în ceea ce privește numele celei mai puternice bombe nucleare. Acesta a criticat duminică SUA pentru că a dat numele de Mama tuturor bombelor celei mai puternice arme non-nucleare. Papa este de părere că nu ar trebui folosit cuvântul "mamă"pentru a descriearme mortale.

“Mi-a fost ruşine când am auzit numele”, le-a spus Papa unor studenţi sâmbătă. “O mamă dă viaţă, iar aceasta aduce moartea, iar noi numim acest dispozitiv mamă. Ce se întâmplă?”, a spus acesta, potrivit Mediafax.

SUA a lansat o bombă de acest gen asupra unei baze a militanților Statului Islamic din Afganistan luna trecută.

Papa Francisc va avea o întâlnire cu președintele republican Donald Trump de 24 mai, care se crede a fi destul de sensibilă având în vedere opiniile lor total diferite privind imigrația, refugiații sau schimbările climatice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii