Planul lui Putin și al lui Trump! Cum vor cei doi lideri mondiali să lupte împotriva terorismului

Planul lui Putin și al lui Trump! Cum vor cei doi lideri mondiali să lupte împotriva terorismului
Foto: Daily Express

Putin şi Trump pun la cale un nou plan de luptă împotriva terorismului.

Şefii de stat ai Rusiei şi Statelor Unite au avut o discuţie telefonică în cadrul căreia au abordat subiecte delicate la nivel mondial, precum Siria, Coreea de Nord şi terorismul.

Vladimir Putin şi Donald Trump au reafirmat dorinţa de coordonare a acţiunilor Statelor Unite şi Rusiei în lupta împotriva terorismului şi au lansat un apel la intensificarea dialogului dintre cele două ţări pentru a găsi o rezolvare a conflictului din Siria. Casa Albă a subliniat că cei doi lideri politici au convenit că suferințele din Siria durează deja de prea mult timp și că toate părțile trebuie să facă tot posibilul pentru a pune capăt violențelor. Discuția s-a referit în special la zonele de securitate sau la detensionarea situației pentru a se ajunge la o pace durabilă.

Conversatia telefonică între cei doi președinți a fost prima după apariția unor tensiuni între Moscova și Washington pe fondul loviturilor americane în Siria. În cadrul acesteia, Trump şi Putin au fost de acord să lucreze împreună cu China pentru reducerea tensiunilor în creştere din peninsula coreeană. De asemenea, cu acest prilej, cei doi șefi de stat au căzut de acord asupra principiului unei întâlniri bilaterale în marja summitului G20, organizat la începutul lunii iulie, la Hamburg, în Germania.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`