Ce GARANŢIE cere UE în negocierile pentru BREXIT. Peste 200.000 de muncitori români ar putea beneficia de acest drept!

Ce GARANŢIE cere UE în negocierile pentru BREXIT. Peste 200.000 de muncitori români ar putea beneficia de acest drept!

Liderii Uniunii Europene vor insista ca Marea Britanie să le garanteze drepturile la rezidenţă permanentă imigranţilor din state membre UE ajunşi pe teritoriul britanic înainte de concretizarea Brexit, în anul 2019, arată un proiect de document european, citat de Gândul.

Potrivit unei copii a documentului obţinută de agenţia Reuters, orice imigrant UE va putea solicita drept de rezidenţă permanentă în Marea Britanie după cinci ani pe teritoriul britanic. Acest drept ar urma să îl aibă toţi imigranţii europeni aflaţi în Marea Britanie până în momentul ieşirii efective a ţării din Uniunea Europeană, în anul 2019.

În plus, liderii europeni vor cere Marii Britanii să suporte toate angajamentele financiare asumate în calitatea de stat membru al Uniunii Europene, suma ridicându-se la zeci de miliarde de euro. Cel mai probabil, sub incidenţa acestei cerinţe vor intra toate activităţile asumate de Londra în cadrul bugetului multianual până în 2020.

Peste 230.000 de români lucrează în Marea Britanie, ocupând locul al treilea ca naţionalitate, după irlandezi (322.000) şi polonezi (916.000), cei mai mulţi imigranţi români muncind în domenii precum producţie, retail şi sănătate, potrivit Bloomberg.Pe locul patru în topul exportatorilor de forță de muncă ân UK se află Portugalia (219.000), Italia (192.000) şi Franţa (165.000).

Producţia (307.000), retailul (261.000), sănătatea şi sectorul social (225.000) reprezintă domeniile unde lucrează, în Marea Britanie, cei mai mulţi europeni care nu au cetăţenie britanică. Personalul din structurile de primire turistică şi cei din sectorul de servicii alimentare sunt în număr de 222.000, sectorul construcţiilor angajează 194.000 de imigranţi, în timp ce educaţia are 159.000 de angajaţi din afara Marii Britanii.

Având în vedere că 2,2 milioane de europeni lucrează în Marea Britanie, băncile, companiile de telecomunicaţii şi fermierii avertizează Guvernul de la Londra că au nevoie de forţă de muncă calificată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:00 - Ministrul Veștea (PNL), întrebat dacă se menține coaliția cu PSD și după alegeri: „Eu sunt născut în aceeași zi cu Nostradamus și nu sunt în măsură să vă dau o astfel de soluție. Românii decid” (VIDEO)
22:30 - Arafat, despre ploile torențiale: Consecințele de până acum nu sunt grave / Deja în județul Galați avem 3.500 de persoane evacuate. Vreo 260 au refuzat evacuarea și fac asta pe propria răspundere (VIDEO)
22:07 - Ministrul Mircea Fechet: Debitul Dunării nu are o creștere care să ne surprindă / Galațiul rămâne sub cod roșu / Am mers mai bine de 1000 de km să mă asigur că autoritățile sunt pregătite (VIDEO)
21:45 - Cum răspunde ANM criticilor că a exagerat cu avertismentele privind furtuna. Georgescu: S-a ținut cont de toate fenomenele meteo. Maximele termice vor în unele zone cu 15 grade mai scăzute (VIDEO)
21:08 - George Simion spune că Becali ar putea fi printre candidaţii AUR: Îl iau pentru că aduce voturi. A învăţat unele lucruri. Nu merge degeaba la mănăstiri, la biserici
20:45 - Probleme în traficul din București din cauza furtunii: Mijloace de transport, blocate la Podul Grozăveşti (VIDEO)
20:18 - Extrema dreaptă a câștigat alegerile parlamentare din Austria, arată primele estimări. Cancelarul Karl Nehammer și-a recunoscut înfrângerea
19:44 - Ion Iliescu: „Am un zâmbet de Dacie, un zâmbet industrial, cu patru viteze” / Secretul longevității sale și mesajul lui pentru români în prag de alegeri
19:32 - PSD organizează consultări cu sindicatele și patronatele pe tema programului de guvernare
19:06 - Trei cutremure, duminică, în România. Ultimul s-a produs în Brăila. Ce magnitudini au avut