Schumacher a trișat în 1994 folosind o mașină ilegală. Verstappen: Nu e Dumezeu și nici super-om

Schumacher a trișat în 1994 folosind o mașină ilegală. Verstappen: Nu e Dumezeu și nici super-om
Foto: autoweek.com

Fostul pilot de Formula 1 Jos Verstappen susține că mașina cu care a concurat în campionatul mondial din 1994 colegul său de la Benetton Michael Schumacher era dotată cu un sistem electronic ilegal de asistare a șoferului.

Știu eu ce s-a întâmplat când concuram amândoi pentru Benetton. Oamenii cred că îmi caut scuze dar știu sigur că mașina lui era diferită de a mea. Era imposibil, frânam la limită și luam virajele cât de tare era posibil, cum ar fi putut Schumacher să reușească (n.r.să îl depășească)? Ceva nu era în ordine”, a spus el, potrvit autoweek.com.

Monopostul Benetton B194 pe care l-a pilotat Schumacher a dat naștere la multe suspiciuni de-a lungul anilor iar în 1994 a i-a trezit suspiciuni chiar și lui Ayrton Senna, triplul campioan mondial exprimându-și dubiile privind legalitatea mașinii după ce a urmărit performanțele lui Schumi în primele curse ale sezonului înainte de a cădea victimă a teribilului accident suferit pe circuitul din Italia.

Mai târziu în acel sezon inspectrii FIA au descoperit un soft în creierul electronic al mașinii care părea a fi un “cod de lansare”, dar Benetton a susținut că acesta nu era activat.

Verstappen susține acum că nu așa ar fi stat lucrurile.

“A existat un sistem electronic de asistare a pilotului. Nu a fost niciodată pomenit, dar sunt convins, iar când l-am întrebat mai târziu pe Flavio Briatore (n.r. patronul echipei) mi-a spus –Să nu discutăm despre asta –Astfel încât știu sufficient acum”, povestește el.

Despre performanțele actuale ale lui Schumi, Verstappen consideră că acestea sunt o probă că germanul este dependent de mașina pe care o conduce.

“Vedeți acum (la Mercedes GP): Michael este pur și simplu dependent de mașina pe care o conduce. Pentru marea majoritate a oamenilor el era un Dumnezeu… dar nu este un super-om”, spune Verstappen.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`