Românii nu sunt mari consumatori de carne de oaie, susțin ciobanii. Aceștia se plâng că în țară vând carne de miel și oaie doar de Paști.
Potrivit statisticilor, românii cumpără și consumă această carne în perioada sărbătorilor Pascale, în restul anului, producătorii locali vând animalele vii la export.
„Aproape fiecare familie care are bani îşi cumpără miel de Paşte. În aceste trei zile, înainte de sărbătorile pascale, vindem românilor cât vindem în tot restul anului, pentru că românii nu prea mănâncă carne de oaie. În cursul anului vând în Grecia, Italia şi în ţările arabe la preţuri cuprinse între cuprinse între 7 şi 9 lei pe kilogram în viu, la angro“, a declarat pentru ZF Horia Moruţan, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din judeţul Alba, care deţine 800 de oi.
În piață, zielle acestea, carnea se vinde la preţuri cuprinse între 23 şi 25 lei pe kilogramul de mielul gata tăiat şi 9-11 lei kilogramul în viu.