Florin Iordache, atac la înlocuitorul său în Guvern: "Nu mă aștept de la actuala conducere a Ministerului Justiției la o îmbunătățire a condițiilor și a legislației în vigoare" (VIDEO)

Florin Iordache, atac la înlocuitorul său în Guvern: "Nu mă aștept de la actuala conducere a Ministerului Justiției la o îmbunătățire a condițiilor și a legislației în vigoare" (VIDEO)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a primit critici din partea predecesorului său, Florin Iordache. Iordache susţine că nu este de acord cu Toader în ceea ce priveşte interpretarea abuzului în serviciu şi consideră că această lege are nevoie de impunerea unui prag valoric de la care fapta poate fi considerată infracţiune.

"Am văzut o anumită poziție a actualului ministru al Justiției care interpretează de la sine putere deciziile Curții. Discutând de abuzul în serviciu, dumnealui spune că nu trebuie să fie un prag. Deci, dacă așa gândește Ministerul sau colectivul care gândește în acest moment modificările la Codul penal, acela este colectiv care a elaborat Codurile Penale. Deci, eu, personal, nu mă aștept de la actuala conducere a Ministerului Justiției la o îmbunătățire a condițiilor și a legislației în vigoare", a afirmat Florin Iordache

Replica lui Iordache a venit după ce secretarul de stat, Marilena Moţ, i-a rugat pe deputaţii din Comisia Juridică să amâne discuţiile pe proiectul de lege care modifica anumite articole din Codul Penal. Şi asta, până va fi gata şi proiectul aflat în lucru la Ministerul Justiţiei. Iordache a propus ca lucrările să meargă mai departe.

"Eu vă propun, pentru că până la urmă și Ministerul trebuie să vină în fața Parlamentului, inițiativele dumneavoastră cel mult le vom îmbunătăți sau le vom respinge", a precizat Florin Iordache.

Florin Iordache, atac la înlocuitorul său în Guvern: "Nu mă aștept de la actuala conducere a Ministerului Justiției la o îmbunătățire a condițiilor și a legislației în vigoare"

#DIRECT_ONE_kt9rnf#

Deputații juristi au dat un raport de admitere pentru un proiect de lege de modificare a Codului Penal care datează din 2014, deja adoptat de Senat în mod tacit. Proiectul modifică articolele 301 şi 308 din Codul Penal privind infracţiunea de conflict de interese.

În cadrul comisiei juridice au fost adoptate mai multe amendamente. Unul dintre acestea prevede că trebuie să fi fost "pricinuit un prejudiciu de interes public" pentru ca angajarea unei rude de către funcţionarul public să fie considerat conflict de interese.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
09:49 - Premieră istorică la alegerile prezidențiale. PSD s-ar putea să nu aibă candidat în turul doi
09:37 - Cum vede presa internațională situația alegerilor prezidențiale din România, după ce Călin Georgescu a intrat în turul doi. „Candidatul pro-rus se impune în scrutinul prezidențial din România Europa”
09:35 - USR spune că Lasconi e în turul 2 și îi cere lui Ciolacu să-și recunoască înfrângerea (VIDEO)
09:24 - Peste 340 de sesizări de fraudă au fost semnalate în primul tur al alegerilor prezidențiale. Amenzile au ajuns la aproape 100.000 de lei
09:11 - Rezultate parțiale alegeri prezidențiale, după centralizarea voturilor din 99,91% din secţii: Călin Georgescu și Elena Lasconi, în turul 2. Candidata USR l-a depășit pe Ciolacu (PSD)
09:02 - Votarea în diaspora pentru primul tur al alegerilor prezidențiale s-a încheiat. Românii din diaspora l-au ales pe Călin Georgescu
08:58 - Ce vor face marii învinși de la alegerile prezidențiale? Ciucă este așteptat să își dea demisia de la șefia PNL, iar Geoană a anunțat că se retrage din politică
08:50 - „Legionar”, cel mai căutat cuvânt pe DEX online, după ce Călin Georgescu a produs surpriza prezidențialelor. „S-au documentat după ce au votat, ca să știe ce-au făcut”
08:43 - Tinerii au ieșit la vot. S-au format cozi la care au stat câteva ore
08:25 - Cine este Călin Georgescu, câștigătorul primului tur al alegerilor. Este ultranaționalist și contra NATO