Urmaşii lui Avram Iancu: “Csibi Barna ne-a umilit neamul”

Urmaşii lui Avram Iancu: “Csibi Barna ne-a umilit neamul”
Foto: napocanews.ro

Vestea că Csibi Barna, cel care a spânzurat un manechin cu chipul lui Avram Iancu, la Miercurea Ciuc, pângărind astfel amintirea unuia dintre cei mai importanţi eroi ai Transilvaniei, urmează să se mute la Abrud, a stârnit nemulţumirea localnicilor, relatează Adevărul. Aproximativ 400 de abrudeni au protestat, în centrul Abrudului, în faţa bustului lui Avram Iancu, faţă de decizia ANAF de a-l detaşa pe liderul Asociaţiei Garda Secuiască, la Administraţia Finanţelor Publice Abrud.

Printre nemulţumiţi, se află şi preotul Roman Iancu, din comuna Avram Iancu, care este unul dintre ultimii doi descendenţi direcţi ai revoluţionarului paşoptist.

„Este o ruşine tot ceea ce se întâmplă! Csibi Barna să facă bine să se mute frumuşel în Ungaria, nu are ce căuta în România şi, mai ales, în Ţara Moţilor”, a spus preotul, citat de sursă.

Părintele condamnă vehement gestul lui Csibi Barna: „L-a umilit pe Avram Iancu, ne-a umilit neamul. A ales, pentru a-i pângări moartea, cea mai cruntă moarte: spânzurătoarea!”

Csibi Barna ar fi trebuit să-şi înceapă ieri activitatea la Finanţele Publice din Abrud, dar a fost convocat de Marius Zinca, şeful Finanţelor Publice Alba.

„Eu am cerut să intru în concediu de odihnă, 21 de zile, iar domnul director de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba a fost de acord”, a spus Barna.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`