Peste 10.000 de oameni au manifestat la Budapesta în sprijinul universității înființate de George Soros (VIDEO)

Peste 10.000 de oameni au manifestat la Budapesta în sprijinul universității înființate de George Soros (VIDEO)

Protest de amploare la Budapesta. Peste 10.000 de oameni, majoritatea studenţi maghiari sau străini, au protestat duminică împotriva ultimului proiect al lui Viktor Orban, care ar putea închide Central European Universitz, instituție finanțată de miliardarul american George Soros, informează B1 TV.

Mii de unguri şi străini s-au adunat duminică la Budapasta pentru a cere Guvernului să retragă un proiect de lege ce ar putea obliga universitatea miliardarului George Soros să îşi închidă activitatea. Protestatarii au avertizat că proiectul de lege este un atac la adresa libertăţii apărut din dorinţa de răzbunare.

Peste 10.000 de oameni au manifestat la Budapesta în sprijinul universității înființate de George Soros

#DIRECT_ONE_sb7e8t#

”Cred că este destul de clar că e o acţiune luată din raţionamente politice, ce are drept scop să interzică gândirea şi educaţia liberală. Într-un final însă, va ajunge să îi rănească cel mai mult pe maghiari şi economia acestora”, a susținut unul dintre manifestanți.

”Cred că au fost multe lucruri rele făcute de acest guvern în ultimii șapte ani, dar este pentru prima dată când am ocazia să văd aşa ceva. Acest proiect este complet lipsit de raţiune şi este creat dintr-o dorinţă primitivă de răzbunare!”, a acuzat un altul.

Una dintre condiţiile prevăzute de proiectul de lege este ca instituția de învățământ să aibă un campus în statul său de origine, New York, iar o alta este să existe un acord bilateral de susţinere între Ungaria şi Statele Unite.

Premierul ungar a criticat organizaţiile neguvernamentale finanţate de George Soros, care urmează modelul "Societate Deschisa" și care contravin "democraţiei iliberale" pe care o preferă el.

Între timp, fostul premier al României, Victor Ponta, şi-a exprimat părerea despre acest subiect. Ponta a adoptat o părere pro-Orban şi a sugerat că ar urma pe viitor să propună un proiect similar în Guvern.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`