ACUZAȚII GRAVE la Direcția Anticorupție: Fostul șef al Comunității Naționale de Informații, agentul acoperit al DNA

ACUZAȚII GRAVE la Direcția Anticorupție: Fostul șef al Comunității Naționale de Informații, agentul acoperit al DNA
Foto: evz.ro

Omul de afaceri Horia Simu a depus plângere împotriva soluțiilor dispuse prin rechizitoriul prin care acesta a fost trimis în judecată într-unul din dosarele ANRP, ce vizează în special statutul special obținut la DNA de către Daniel Moldoveanu, fostul consilier de stat care a îndeplinit funcția de șef al Comunității Naționale de Informații, în timpul președinției lui Traian Băsescu.

Plângerea depusă la Curtea de Apel București a fost făcută împotriva deciziei procurorilor DNA de a-l acoperi pe fostul consilier Moldoveanu, potrivit Flux 24.

Moldoveanu a depus la rândul său un denunțla DNA împotriva lui Simu, dar în declarațiile depuse la dosar acesta s-a contrazis în mai multe rânduri. Cu toate acestea DNA nu a luat nicio măsură, deși mai mulți martori l-au indicat pe acesta ca unul din personajele cheie din scandalul retrocedărilor.

În plângerea făcută de Simu se solicită să se verifice prince mijloace Daniel Moldoveanu, în calitate de Șef al Comunității Naționale de Informații avea acces la informații despre dosarele de la ANRP și cum a ajuns să depună denunț la DNA.

Horia Simu susține că rețeaua dosarelor ANRP din care făcea parte și Daniel Moldoveanu funcționa dinainte de 2010.

"Rechizitoriul mi-a fost comunicat de către Înalta Curte de Casație și Justiție la data de 26 iulie 2016, iar soluția procurorului – șef secție mi-a fost comunicatăla data de 12 septembrie 2016; solicităm infirmarea soluțiilor de clasare ( dispuse la filele 318-320 din rechizitoriu )", a declarat Horia Simu.

Procurorul șef la care Horia Simu face referire este Gheorghe Popvici, cel ce conduce secția 1 a DNA.

În cauză, Horia Simu a fost reținut și mai apoi arestat dar nu s-au mai făcut alte verificări.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`