Moda canină ia cu asalt străzile din Shanghai și economia Chinei: O industrie de peste 15 miliarde euro!

Moda canină ia cu asalt străzile din Shanghai și economia Chinei: O industrie de peste 15 miliarde euro!

Caniși în rochițe, pekinezi în cămășuțe, pomerieni cu trenci și bascheți. Nu e un desen animat, ci o descriere a animalelor de companie de pe străzile din Shanghai. În cea mai trendy metropolă din China poți vedea parada modei pentru câini, semn al dezvoltării clasei mijlocii chineze, relatează AFP, citată de Agerpres.

Pe vremuri interzise de regimul comunist, animalele de companie fac acum furori în China, țară care ar deține peste 100 de milioane de patrupede domestice declarate oficial autorităților, majoritatea câini.

Pasiunea recentă a chinezilor pentru animalele de companie s-a tradus printr-o explozie a sectorului vestimentar pentru necuvântătoare de peste 15 milliarde de euro și o creștere netă de 20% pe an. Cel puțin 40% din centre vând haine pentru animale de companie!

Shanghai, care se consideră cea mai modernă metropolă a Chinei, numără un milion de animale de companie la o populație de 24 de milioane de locuitori, potrivit unei anchete publicate în 2015 de ziarul China Daily.

Numărul lor a crescut în asemenea măsură, încât autoritățile au impus în 2011 "o politică a câinelui unic" pentru a diminua lătrăturile, mușcăturile și murdăria lăsată de ei.

Cum se zice HAM în chineză? 🙂

Urmăriți B1TV.ro și pe
`