Rechizitoriu DNA: Sorin Apostu nu și-a mai ridicat salariul din 2010. Avea alte surse de venituri

Rechizitoriu DNA: Sorin Apostu nu și-a mai ridicat salariul din 2010. Avea alte surse de venituri
Foto: evz.ro

Sorin Apostu, primarul suspendat al Clujului, nu și-a mai ridicat salariul din 2010, susțin procurorii Direcției Naționale Anticorupție din Cluj. Concluzia acestora e una simplă: fostul edil avea alte surse de venituri și nu trăia exclusiv din salariul de la Primărie.

Rechizitoriul întocmit de procurorii DNA Cluj arată că primarul suspendat, Sorin Apostu, aflat acum în arest pentru corupție, nu-și mai ridicase salariul de edil din septembrie 2010.

„S-a constatat că, deşi veniturile lunare ale inculpatului Apostu Sorin sunt la un nivel mediu, acesta nu a efectuat nicio extragere din cont în ultimul an. Ultima ridicare de numerar din salariu a fost efectuată de inculpat la data de 25 septembrie 2010, ceea ce denotă ca acesta se baza pe alte venituri decât cele salariale pentru asigurarea traiului zilnic”, se arată în rechizitoriul DNA.

Numele soţiei lui Apostu apare şi el în rechizitoriul procurorilor anticorupţie. Potrivit jurnaliştilor de la „Adevărul, Monica Apostu a folosit cardurile de combustibil primite de Primăria Cluj-Napoca de la o firmă de salubrizare, pentru a-şi alimenta maşina personală, dar şi autoturismele altor persoane. Numai în ultimul an, soţia lui Sorin Apostu a alimentat de aproape 10.000 de lei.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Apostu, pentru mai multe infracţiuni, printre care luare de mită, complicitate la spălare de bani, trafic de influenţă şi instigare la spălare de bani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`