Turcia a emis MANDAT DE ARESTARE pe numele lui Fethullah Gulen

Turcia a emis MANDAT DE ARESTARE pe numele lui Fethullah Gulen
Foto: www.aksam.com.tr

Poliția turcă a emis marţi un mandat de arestare în cazul predicatorului Fethullah Gulen, exilat în SUA, în cazul anchetei privind uciderea în 2007 a celebrului jurnalist de origine armeană Hrant Dink, potrivit stiripesurse.ro.

Este primul caz în care Ankara evocă oficial o legătură între asasinatul care a zguduit Turcia, şi mişcarea lui Gulen. Clericul, fost aliat al preşedintelui turc, este desemnat de către Recep Tayyip Erdogan drept creierul loviturei de stat din iulie 2016.

Autoritățile din Istanbul vor arestarea lui Gulen, precum şi a altor cinci persoane, inclusiv fostul procuror Zekeriya Oz, privit în Turcia drept un „gulenist'', conform agenţiei Anadolu, care nu relatează motivele pentru care parchetul a luat această decizie, nici fundamentul acesteia.

Jurnalistul Hrant Dink a fost asasinat cu două gloanţe în faţa sediului ziarului Agos, pe care îl conducea, pe 19 ianuarie 2007.

Asasinul, Ogun Samast, care avea numai 17 ani, şi-a recunoscut fapta şi a fost condamnat la aproape 23 de ani de închisoare în 2011, dar numele eventualilor săi complici face în continuare subiectul unei polemici puternice.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`