”BALENA ALBASTRĂ” face victime la Iași: Cinci elevi ai unei școli au ajuns la spital cu probleme respiratorii din cauza acestui joc (VIDEO)

”BALENA ALBASTRĂ” face victime la Iași: Cinci elevi ai unei școli au ajuns la spital cu probleme respiratorii din cauza acestui joc (VIDEO)

UPDATE: Victimele sunt elevi de clasa a VI-a ai Școlii Gimnaziale ”Veronica Micle” din Bucium. Aceștia s-au sufocat în timp ce jucau o probă a jocului Balena albastră: copiii își țineau respirația, își încrucișau mâinile în formă de X pe piept, iar alt copil îi strângea, presând tot pe piept.

Doi elevi au leșinat, iar în cădere au suferit traumatisme cranio-cerebrale și de coloană cervicală, informează Ziarul de Iași.

Cinci elevi sunt acum internați la Spitalul "Sfânta Maria", ei fiind stabili hemodinamic, dar în stare de agitație psiho-motorie.

"La ora 11:15 a fost făcut apelul la 112. A fost solicitată o ambulanță la școala din Bucium pentru doi copii de 12, respectiv 13 ani cu stare de insuficiență respiratorie. La sosirea primului echipaj, întrucât simultan au mai apărut trei cazuri, a fost solicitată o a doua ambulanță cu medic, prima fiind cu asistent", a explicat Nicolai Pralea, purtătorul de cuvânt SAJ Iași.

”Balena albastră” face victime la Iași: Cinci elevi ai unei școli au ajuns la spital cu probleme respiratorii din cauza acestui joc

#DIRECT_ONE_i50lo4#

ȘTIRE INIȚIALĂ: Patru fete și un băiat, elevi ai unei școli din Iași, au ajuns la spital cu probleme respiratorii după ce au jucat jocul Balena albastră.

Autoritățile au fost alertate de către profesorul de sport, care a fost informat că aceștia sunt căzuți în baie. Doi dintre ei sunt în stare gravă. Medicii ajunși la fața locului le-au pus aparate de oxigen, apoi copiii au fost transportați la spitalul de pediatrie din oraș.

Balena albastră este un joc online care presupune o serie de provocări violente, participanții neputând să renunțe. Acesta a dus chiar la câteva decese în Rusia.

Cazul a fost adus în atenția Poliției și a Inspectoratului Școlar Județean.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)