Operațiunea “NOI SUNTEM STATUL!” – Cum "l-a convins" Băsescu pe Ponta să semneze Pactul de Coabitare. Dragnea, implicat

Operațiunea “NOI SUNTEM STATUL!” - Cum "l-a convins" Băsescu pe Ponta să semneze Pactul de Coabitare. Dragnea, implicat

Episodul acesta este despre cum l-a convins Traian Băsescu pe Victor Ponta să semneze Pactul de Coabitare.

Jurnalistul Dan Andronic continuă seria dezvăluirilor din cadrul “serialului” Operațiunea “NOI SUNTEM STATUL!”, în cadrul căreia SRI punea țara la cale cu șefi din DNA, magistratură și mari politicieni la partide de tenis și chermeze (Detalii AICI).

În episodul 3, publicat în EVZ, Andronic vorbește despre cum a devenit Liviu Dragnea mai important decât Victor Ponta pentru Binom și de ce nu apare Traian Băsescu, pe atunci președinte al României, la petrecerile date de Florian Coldea și Ovidiu Maior, foști șefi ai SRI.

“În realitate, Băsescu era invitat de fiecare dată, dar de fiecare a declinat invitațiile la chermezele SRI. Cu atât mai mult cu cât știa că tot ceea ce se întâmplă în acele locații este înregistrat. Așa că evita să se ducă la asemenea evenimente”, susține jurnalistul.

De asemenea, se remarcă faptul că nici reprezentanții SIE nu au fost menționați printre participanți.

“Există o explicație. Trebuie spus că relația între SIE și SRI a fost una destul de tensionată în perioada celor două mandate ale lui Băsescu, reprezentanții spionajului extern considerând că SRI este favorizat din punct de vedere material și relațional în raportul cu președintele României”, spune Andronic.

Cu privire la implicarea lui Dragnea în semnarea pactului de coabitare a lui Ponta cu Băsescu, jurnalistul spune că acesta a făcut presiuni în momentul în care fostul președinte a spus clar că, dacă nu se semnează coabitare, pune alt prim-ministru.

“Atunci a devenit Dragnea un om politic mai important decât Ponta. Pentru Binom”, este de părere Andronic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`