Nunțiul Apostolic, despre vizita Papei Francisc în România: Nu există nicio confirmare pentru anul 2017, iar pentru 2018 nu s-a stabit încă nimic

Nunțiul Apostolic, despre vizita Papei Francisc în România: Nu există nicio confirmare pentru anul 2017, iar pentru 2018 nu s-a stabit încă nimic
Foto: vestnikkavkaza.net

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, Francis Doboș, a anunțat că Nunțiul Apostolic transmite că nu există nicio confirmare privind o vizită a Papei Francisc în România în acest an, iar pentru 2018 nu s-a stabilit deocamdată nimic, informează Digi 24.

Francis Doboș a ținut să facă aceste precizări în contextul în care, în urmă cu câteva zile, primarul capitalei, Gabriela Firea, a anunțat pe Facebook că Suveranul Pontif ar veni anul viitor în România.

„Poate ar trebui să fac unele clarificări. Tocmai am cerut unele lămuriri atât la Ambasada Sfântului Scaun din România, cât şi chiar la Vatican, unde am un coleg foarte bun, care lucrează în Guvernul Sfântului Scaun. Nimeni nu știe nimic exact. Deci, nu cred că Sfântul Scaun şi-a făcut un nou purtător de cuvânt. (…) Textual, Nunţiul Apostolic m-a rugat să transmit pentru presa din România: nu există nicio confirmare pentru anul 2017, iar pentru 2018 nu s-a stabit încă nimic. (…) Primarul poate anunţa orice doreşte, dar nu e anunţat de Sfântul Scaun, deocamdată. (…) Noi ne dorim cu toții, bineînțeles, această vizită, probabil se va realiza, dar nu e nimic sigur”, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice pentru Digi 24.

Francis Doboș a mai precizat că, pentru ca vizita Papei Francisc să se concretizeze trebuie să existe invitații de la forurile competente la nivel național.

„Din partea episcopilor catolici, invitația a fost lansată deja din toamna anului trecut. Această invitaţie trebuie să existe şi din partea Bisericii Ortodoxe Române, dar şi din partea oficialităților statului, a Preşedinției, cât şi a Guvernului”, a explicat acesta.
Președintele Klaus Iohannis l-a invitat, în primăvara anului 2015, pe Suveranul Pontif să vuină în România, în 2018, cu ocazia ceremoniilor dedicate centenarului Marii Uniri, la Alba Iulia.

Aceata ar fi a doua vizită a unui Suveran Pontif în România, după călătoria istorică din 1999 a Papei Ioan Paul al II-lea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii