Fostul șef al ANI acuză DNA: Senzația mea a fost că decizia arestării era luată înainte să fiu audiat și, indiferent ce aș fi spus, rezultatul ar fi fost același (VIDEO)

Fostul șef al ANI acuză DNA: Senzația mea a fost că decizia arestării era luată înainte să fiu audiat și, indiferent ce aș fi spus, rezultatul ar fi fost același (VIDEO)

Noi acuzații la adresa DNA. Fostul şef al ANI, Horia Georgescu, se consideră victima unei persecuţii a procurorilor anti-corupţie. Georgescu a fost arestat in 2015 pentru abuz în serviciu în dosarul despăgubirilor din ANRP. În prezent, Georgescu este ţinta unui dosar asemănător instrumentat de DNA.

Georgescu a povestit, într-un interviu pentru România Liberă, că se ştia că va fi arestat înainte să iasă din sediul DNA. Fostul șef al ANI este revoltat și de faptul că i s-au pus cătușele la spate, la fel ca în cazul infractorilor periculoși.

”Un ofițer de poliție judiciară mi-a spus că trebuie să-mi pună cătușele la spate. Am întrebat de ce este necesar acest lucru, câtă vreme toți ceilalți acuzați nu au avut cătușe la spate. Mi s-a răspuns că este necesar ca să nu duc mâna la nas și, astfel, să fac un gest care a făcut valuri în mass-media, similar celei al Elenei Udrea. (…) Senzația mea a fost că decizia era luată înainte să fiu audiat și, indiferent ce aș fi spus, rezultatul ar fi fost același. De altfel, ordonanța de reținere era deja redactată și nu conținea nimic din cele declarate de mine”, a declarat Horia Georgescu.

Fostul șef al ANI acuză DNA: Senzația mea a fost că decizia arestării era luată înainte să fiu audiat și, indiferent ce aș fi spus, rezultatul ar fi fost același

#DIRECT_ONE_5hlow8#

Fostul şef al ANI acuză DNA că nu ar fi spun adevărul cu privire la acuzaţiile ce i-au fost aduse. Procurorii au susținut că membrii Comisiei pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP s-ar fi "înțeles tacit" să aprobe dosare supraevaluate.

”Nici unul dintre beneficiari nu mă cunoaște nici pe mine și nu-i cunoaște nici pe ceilalți membri ai Comisiei acuzați de abuz în serviciu. Nici evaluatorii nu ne cunosc și noi, membrii Comisiei, ne-am cunoscut între noi cu ocazia participării la ședințele Comisiei. Așadar, nu există vreun motiv pentru care noi, împreună cu evaluatorii, ne-am fi înțeles, tacit sau nu, să îi avantajăm pe niște necunoscuți fără interes. De altfel, nici DNA nu susține că aș fi cunoscut pe vreunul dintre ei. Cu toate acestea, se susține că ar fi existat o «înțelegere tacită» între noi pentru a «supraevalua»”, a mai spus Georgescu.

Fostul șef ANI mai spune că noul dosar în care DNA îl acuză de abuz în serviciu este făcut pe acelaşi tipar. Totodată, acesta afirmă că printre acuzaţi se află şi experţi care au fost folosiţi în trecut de procurorii anti-corupţie.

”Mai multor experți evaluatori independenți li s-au întocmit în ultima perioadă dosare penale. Nu știu dacă este o pură coincidență sau nu, unii dintre ei au lucrat ca experți parte pentru DNA de-a lungul timpului. De altfel, o mare parte dintre evaluatorii cu care ANRP avea contracte se susține că ar fi "supraevaluat" în înțelegere cu membrii Comisiei Centrale, pe care nu îi cunoșteau și, evident, tot în beneficiul unor necunoscuți. Când lucrau pentru DNA, erau buni. Azi, sunt puși sub acuzare”, a mai declarat fostul șef al ANI.

Horia Georgescu a fost arestat în urmă cu doi ani într-un dosarul în care este acuzat că, alături de alţi foşti membri ai comisiei pentru stabilirea despăgubirilor din ANRP, a aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`