NASA: Un aisberg s-a desprins din ghețarul Pine Island din Antarctica (FOTO)

NASA: Un aisberg s-a desprins din ghețarul Pine Island din Antarctica (FOTO)
foto: nasa.gov

NASA a anunțat că ghețarul Pine Island din Antarctica a mai pierdut un bloc de gheață care a rezultat într-un aisberg, acest eveniment reprezentând un semnal de alarmă fiindcă planeta se încălzește din ce în ce mai mult.

Pine Island este unul dintre ghețarii de foarte mari dimensiuni care se deplasează dinspre interiorul Antarcticii de Vest spre ocean și pierde un volum mare de gheață în golful Pine Island, în jur de 79 de kilometri cubi pe an. Cercetătorii au analizat acest fenomen și au ajuns la concluzia că acest ghețar va pierde tot mai multă gheață, potrivit Agerpres.

Evenimentul a fost de 10 ori mai mic decât cel desfășurat în iulie 2015, atunci când din ghețar s-a desprins un aisberg de 583 de kilometri pătrați, a apus Ian Howat, glaciolog la Ohio State University.

"Cred că acest eveniment este echivalentul unei replici după un seism puternic. Se pare că există puncte mai slabe în banchiză care duc la producerea unor astfel de fragmentări", a explicat Howat.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:12 - Ianis Hagi, înger și demon pentru Rangers la revenirea în prima echipă. A fost decisiv la scurtă vreme după intrarea pe teren, dar ulterior a primit roșu
07:52 - Cod portocaliu de inundații pe râurile din județul Galați: Sunt în pericol, din nou, aceleași localități inundate grav de viituri
07:44 - Ucraina poate produce patru milioane de drone pe an, a anunțat Zelenski. Țara cheltuiește pentru apărare aproximativ aproximativ 40 de miliarde de dolari.
07:32 - Viktor Orban, discurs dur în Italia, împotriva migranților, la adunarea Ligii lui Matteo Salvini: „Nu ne vom ceda ţara”
07:19 - Israelul este în alertă maximă pentru comemorarea din data de 7 octombrie, în timp ce escaladează conflictele din Gaza și Liban
23:48 - BEC a validat candidaturile lui Marcel Ciolacu și Ludovic Orban la alegerile prezidențiale. Deciziile luate cu privire la alte candidaturi analizate în ședința de duminică
23:27 - 11 victime după un accident violent între un microbuz și un autoturism, în Bihor
23:01 - A venit momentul pentru o încetare a focului în Gaza și Liban, i-a spus Macron lui Netanyahu după tensiunile recente. Ce i-a răspuns premierul israelian
22:36 - Rareș Bogdan: Numai poporul este îndreptățit să judece dacă o persoană poate deveni sau nu președinte. Nu CCR-ul dominat de magistrați „garantați de PSD”
22:26 - Cristina Prună: Decizia CCR riscă să pună în pericol democrația. Îl favorizează tocmai pe Marcel Ciolacu, care își dorește un adversar precum George Simion în turul 2 (VIDEO)