Adjunctul secretarului de stat american: Protestele românilor au fost o sursă de inspiraţie pentru că reprezintă democraţia în acţiune

Adjunctul secretarului de stat american: Protestele românilor au fost o sursă de inspiraţie pentru că reprezintă democraţia în acţiune
Foto: The Romania Journal

Protestele românilor au fost o sursă de inspiraţie la Washington şi în alte capitale ale lumii, pentru că reprezintă democraţia în acţiune, a declarat Hoyt Yee, adjunctul secretarului de stat american, citat de Mediafax.

Ajuns la București, acesta a avut întruniri cu oficiali de la guvern şi preşedinţie. Yee a precizat că Washingtonul continuă să urmărească foarte atent manifestațiile din România.

"Cred că a fost notabil şi de apreciat că premierul a dat înapoi, la scurt timp după startul protestelor cauzate de modificările legislative. Arată receptivitate la nemulţumirile oamenilor. Acest lucru ne dă încredere că democraţia e puternică în România. În acelaşi timp noi vom continua să urmărim subiectul, pentru că am văzut azi că încă mai sunt protestatari în faţa guvernului.

Cred că este un simbol important, dar este şi un semnal că suntem cu toţii interesaţi de ce urmează. Sperăm şi suntem încrezători că Guvernul va face paşii corecţi să îi convingă pe cetăţeni de angajamentul său pentru statul de drept şi să îi liniştească pe aliaţi, inclusiv SUA, că este dedicat acestei valori importante care stă la baza parteneriatului nostru strategic şi a NATO", a declarat oficialul american, citat de Mediafax.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`