Analiză: Puterea, mai apropiată ideologic de Moscova decât de NATO şi UE, ştie că, dacă supravieţuieşte furiei populare, va putea trece la necurmată represiune pe model ruso-turcesc

Analiză: Puterea, mai apropiată ideologic de Moscova decât de NATO şi UE, ştie că, dacă supravieţuieşte furiei populare, va putea trece la necurmată represiune pe model ruso-turcesc

În România a avut loc o revoluție civică şi etică mamut, cum Europa n-a văzut poate de când e ea, dar potentații se prefac în continuare că nu s-a întâmplat nimic. Mai mult, în vreme ce principalul partid aflat la guvernare organizează contra-manifestații, care manipulează de zor, extremist şi ultranaţionalist, în media se desfășoară campanii de tembelizare antioccidentală, antisemită, antigermană şi antieuropeană, scrie Petre Iancu, într-o analiză pentru Deutsche Welle.

”Puterea, mai apropiată ideologic şi filogenetic de Moscova decât de NATO şi UE, ştie că, dacă, în ciuda delegitimării ei plenare prin marţea neagră de la 5 februarie, supravieţuieşte furiei populare, se va consolida şi va putea trece la o amplă şi necurmată represiune pe model ruso-turcesc”, avertizează jurnalistul.
Cât despre ”revoluția civilității”, Iancu susține că ea și-a refuzat politizarea necesară.

”Guvernanţii dâmboviţeni i-au luat în zeflemea pe românii de aproape şi de departe. De pildă când, în pofida avertismentelor clare ale străzii, şi-au adoptat decretul cu dedicaţie, punând capăt, în puterea nopţii, egalităţii cetăţenilor în faţa legii. Concomitent, au pretins, cu aroganţa vrăjitorului situat peste oameni şi lucruri, că ar "şti", chipurile, "mai bine" decât toţi şi că ar face tot ce fac spre binele altora, îndreptăţiţi fiind de alegeri, de Curtea Constituţională şi de prezumtive precedente legislative”, mai scrie Petre Iancu, pentru Deutsche Welle.

Articolul lui Petre Iancu poate fi citit AICI.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`