Ediție specială ”360 de grade”: Soluții inovatoare pentru încetinirea procesului de îmbătrânire (VIDEO)

Ediție specială ”360 de grade”: Soluții inovatoare pentru încetinirea procesului de îmbătrânire (VIDEO)

Alina Bădic a discutat în ediția specialp de sâmbătă a emisiunii ”360 de grade”, alături de invitata sa, doctor Anca Stoian, despre remedii miraculoase pentru păstrarea tinereţii.

Medicul a explicat că procesul de îmbătrânire începe încă din momentul în care ne naștem. Pe lângă acest proces, însă, există și factori externi care influențează și favorizează procesul de îmbătrânire.

”Îmbătrânirea începe din momentul în care ne-am născut. Lăsând la o parte acest aspect, există și factorii externi care influențează acest fenomen, de ceele mai multe ori accentuându-l. Factorii externi de agresiune asupra organismului care sunt, în primul rând, poluanții, fie că provin din aer, fie că provin din apă sau din alimente care sunt excesiv gătite prin prăjire, prin ardere foarte agresivă. Poluanți putem să găsim foarte bine și în fumul de țigară, adică fumatul și alcoolul sunt, fără doar și poate poluanți.

Acești factori de mediu intervin asupra organismului la nivelul celulei. La acest nivel se produce așa-numitul stres oxidativ care, într-un fel sau altul, este placa turnată a tuturor bolilor și în special a celor cronice. Acest stres oxidativ, practic, pune celula într-o situație de apărare și se eliberează într-un final din acest proces acei radicali liberi extrem de agresivi, mai ales prin faptul că sunt molecule instabile. Acești radicali liberi agresivi atacă membrana celulară la nivelul ADN-ului și în felul acesta, practic, se produce îmbătrânirea celulară și moartea ei.
Inclusiv alimentația pe care noi o considerăm sănătoasă, nu putem fi siguri dacă ne aduce reale beneficii atât timp cât toate legumele și fructele sunt tratate cu diverse substanțe.

Ediție specială ”360 de grade”: Soluții inovatoare pentru încetinirea procesului de îmbătrânire

#DIRECT_ONE_2wvn1l#

Antioxidantul este cel care luptă împotriva radicalilor liberi. Evident că sursa principală ar trebui să fie alimentația sănătoasă. Foarte mulți antioxidanți îi găsim în fructele de pădure, rodie și în suplimentele alimentare, cum ar fi seleniu, care este unul dintre cei mai puternici antioxidanți. Dar nu avem o aliemtație elchilibrată în așa fel încât să aducem doza optimă zilnică în alimentație. Și atunci este nevoie de suplimentare. Evident că ideal ar fi ca suplimentul pe care îl alegem să fie un antioxidnat benefic, care să fie testat din punct de vedere medical, să aibă studii care să certifice eficiența lui și siguranța în administrare. Ar trebui să cerem sfatul unui specialist. De regulă, medicul nutriționist este unul dintre cei care pot să ofere asemenea sfaturi”, a explicat medicul Anca Stoian.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`