Mafia imobiliară din Timișoara: Nu mai puţin de 144 de case care au intrat în atenţia procurorilor DNA aparţin clanului Cârpaci (VIDEO)

Mafia imobiliară din Timișoara: Nu mai puţin de 144 de case care au intrat în atenţia procurorilor DNA aparţin clanului Cârpaci (VIDEO)
Foto: banatulazi.ro

Ancheta DNA aduce în discuție situația interlopilor care au pus mâna pe imobilele din marile orașe. Nu mai puţin de 144 de case care au intrat în atenţia procurorilor DNA aparţin clanului Cârpaci din Timişoara, informează B1 TV. Cu averi greu de estimat şi zeci de dosare penale, clanul din Timișoara a sfidat ani de-a rândul autoritățile.

În urma unei anchete a Primăriei Timișoara, s-a descoprit că familia Cârpaci deţine 144 dintre aceste case istorice din cele 967 ce au intrat acum în atenţia procurorilor DNA. Clădirile au fost cumpărate cu titluri litigioase.

Modul de operare era unul simplu. Clanul Cârpaci afla ce procese are primăria și cine cere retrocedarea clădirilor. Lua apoi legătura cu proprietarii și, în schimbul unor sume de bani, le cerea dreptul de a prelua procesele. La câștigarea procesului, le oferea proprietarilor o parte din contravaloarea clădirii. Așa au fost obținute cele 144 de case istorice în valoare de zeci de milioane de euro.

Mafia imobiliară din Timișoara: Nu mai puţin de 144 de case care au intrat în atenţia procurorilor DNA aparţin clanului Cârpaci

#DIRECT_ONE_lai1zb#

Clanul a intrat și în posesia unei aripi a Spitalului de Copii din Timișoara.

„Nu știu. Asta e problema lor", răspundea Vladimir Cârpaci junior, unul dintre membrii celei mai controversate familii din Timișoara, atunci când a fost întrebat ce se va întâmpla cu copiii din spital.

Numele membrilor familiei figurează pe zeci de dosare penale după ce aceștia i-au forțat pe proprietarii de drept, prin scandaluri, jigniri și sabotări, să plece din imobil.

Clanul Cârpaci este cunoscut pentru opulenţa de care au dat dovadă la fiecare ieşire publică. Traficul din Timişoara era dat peste cap de fiecare dată când în familie avea loc o nuntă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`