Muzeul Satului a strâns primele pancarte de la protestele din stradă. Acestea vor fi prezentate la o expoziție în aer liber

Muzeul Satului a strâns primele pancarte de la protestele din stradă. Acestea vor fi prezentate la o expoziție în aer liber
foto: Hotnews

Directorul Muzeului Național al Satului "Dimitrie Gusti", Paula Popoiu, a dezvăluit că a primit deja prin curier primele două pancarte folosite la protestele din ultimele zile și că acestea vor fi expuse în cadrul unei expoziții în aer liber.

"Ieri (vineri, n.r) am primit primele douăpancarte, prin curier. Eu credeam căMuzeul Național de Istorie a României va organiza expozițiapentru căeste un lucru foarte interesant de istorie socială. De asemenea, sunt uluităcăcei care vorbesc despre un Muzeu al Comunismului nu au avut inițiativă", a spus directorul muzeului.

Paula Popoiu a mărturisit că ar vrea să primească pancarte și de la protestele din Piața Victoriei, care sunt împotriva guvernului, și de la cele din fața Palatului Cotroceni, care susțin guvernul.

"Este o ideefoarte bunăși trebuie făcută. Regret cămesajele de la Revoluția din 1989 nu se regăsesc într-un muzeu", a spus aceasta, potrivit Hotnews.

Pancartele primite de Muzeul Satului ilustrează mesajele "Jandarmeria își face datoria" și "Pot sănu-mi plătesc taxele pânăla 199.999 Ron".

Ideea de a organiza o expoziție în aer liber cu pancartele folosite îi aparține criticului de artă Pavel Susara.

"Apel catre toti participantii la protestele din Bucuresti si din tara: nu aruncati pancartele pe care le folositi, nici recuzita confectionata ad-hoc, de orice fel ar fi ea, pastrati toate textele scrise, fiindca putem face o expozitie formidabila, dar si un album amplu, in care sa se regaseasca acest fenomen unic de solidarizare nationala, dar si enorma creativitate, imaginatia dezlantuita, inteligenta irepresibila, etc. angajate in aceasta actiune, a spus criticul de artă pe pagina de Facebook.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`