Agenții de poliție AMENINȚĂ CU PROTESTE: Ne rezervăm dreptul de a apela la bunătatea societății civile pentru a se alătura mișcărilor noastre

Agenții de poliție AMENINȚĂ CU PROTESTE: Ne rezervăm dreptul de a apela la bunătatea societății civile pentru a se alătura mișcărilor noastre
Foto: magazinsalajean.ro

Sindicatul Național al Agenților de Poliție (SNAP) amenință că va declanșa proteste începând cu 15 martie, dacă salariile lor nu vor fi majorate în funcție de noul salariu minim pe economie, potrivit Hot News.

Reprezentanții SNAP au trimis ministrului de Interne, Carmen Dan, o solicitare de aplicare a Hotărârii de Guvern nr. 1/2017 pentru stabilirea și în cazul polițiștilor, polițiștilor de frontieră și jandarmilor a salariului de bază minim brut.

"Prin prezența solicităm aplicarea HG 1/2017 și lucrătorilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și pompieri) așa cum este prevăzut, cu un calcul real, indicele de salarizare la salariul minim pe economie la nivelul anului 2017", i-au scris agenții de poliție ministrului.

Reprezentanții SNAP susțin că au ales să nu protesteze până în prezent pentru că au sperat ca MAI le va acorda drepturile ce li se cuvin potrivit legii.

"Menționam faptul că personalul MAI (polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și pompieri) nu și-a revendicat acest drept deocamdată în stradă protestând, în speranța că MAI va pune în aplicare în termenul legal acest drept care li se cuvine conform legii. Polițiștii, polițiștii de frontieră, jandarmii și pompierii sunt singură categorie bugetară care a rămas cu salarizarea în urmă tuturor bugetarilor, adică la nivelul anului 2009, iar la vreme grea, când își fac datoria, cu toate riscurile, sunt lăudați de toate puterile statului, inclusiv de societatea civilă, aducându-le mulțumiri, chiar înmânându-le flori în semn de recunoștință", mai scriu reprezentanții SNAP.

Polițiștii au declarat că apelează la societatea civilă să le susțină protestele, alăturându-se manifestațiilor lor.

"Dacă considerați că nu merităm privilegiul HG nr. 1/2017 ne rezervăm dreptul de a apela la bunătatea societății civile pentru a se alătura mișcărilor noastre de protest pe care le vom organiza în mod legal în față Ministerului Afacerilor Interne. Totodată solicităm în regim de urgență stabilirea unei întâlniri între dumneavoastră și conducerea organizației noastre", i-a mai scris SNAP ministrului de Interne.

Președintele SNAP a declarat că nu a primit până în prezent niciun răspuns din partea ministrului, nici din partea Guvernului și nici din partea Președinției.

Dacă salariile personalului din Sindicatului Național al Agenților de Poliție din România nu vor fi majorate, protestele acestora ar putea fi declanșate pe 15 martie.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`