Vasile Astărăstoae, reales în fruntea al Colegiului Medicilor: „În ciuda unei campanii murdare, corpul medical nu s-a lăsat manipulat”

Vasile Astărăstoae, reales în fruntea al Colegiului Medicilor: „În ciuda unei campanii murdare, corpul medical nu s-a lăsat manipulat”
Foto: razbointrucuvant.ro

Vasile Astărăstoae, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Iași, a fost reales, joi, președinte al Colegiului Medicilor din România, pentru mandatul 2012-2016, potrivit Mediafax.

Astărăstoae s-a declarat onorat de încrederea acordată de corpul medical, care „împotriva unei campanii murdare”, i-a acordat din nou votul.

Sunt onorat de faptul că, în pofida unei campanii murdare, corpul medical nu s-a lăsat manipulat şi mi-a acordat votul de a-i reprezenta în continuare. Pentru mine este o mare responsabilitate de a nu-i dezamăgi în luptele grele care vor urma şi pentru cei care au dorit ca vocea Colegiului să dispară, le transmit că s-au înşelat amarnic şi, aşa cum în Cehia, Slovacia şi Israel, medicii şi-au impus punctul de vedere, se va întampla şi în România”, a declarat Vasile Astărăstoae.

În cursul săptămânii trecute, Vasile Astărăstoae a fost reales în funcția de rector al Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Iași.

Vasile Astărăstoae a fost reclamat Agenției Naționale de Integritate la Parchetul ICCJ pentru conflict de interese și abuz în serviciu.

Totodată, Vasile Astărăstoae este cercetat de DNA Iaşi, într-un dosar privind trucarea licitaţiei pentru platforma de e-learning a universităţii ieşene, proiect realizat din fonduri europene.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`