Ion Cristoiu: Din ciclul ce nu face omul cînd are un Dosar. Azi: Liviu Dragnea înalță ode SRI. Urmează DNA!

Ion Cristoiu: Din ciclul ce nu face omul cînd are un Dosar. Azi: Liviu Dragnea înalță ode SRI. Urmează DNA!

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește în "Gândul de marți" de pe blogul său despre conferința de presă ținută de Liviu Dragnea pe tema violențelor de la protestele împotriva OUG de miercuri seara și despre felul în care Serviciul Român de Informații a gestionat actele respective de violență.

Cristoiu este de părere că serviciul de informații l-a informat pe premier într-un mod neprofesionist în ceea ce privește posiblitatea infiltrării grupurilor diversioniste în proteste.

"Felul aiuristic în care SRI l-a informat pe premier şi pe ministrul de Interne în legătură cu posibilitatea pătrunderii în Piaţă a unor grupuri diversioniste tulburente.
Poziţia lui Liviu Dragnea era perfect justificată.
În astfel de împrejurări, SRI, care deţine o Divizie de Protecţie a Constituţiei, are datoria Constituţională de a monitoriza orice mişcare de stradă pentru a vedea:
1. Dacă nu riscă să degenereze în atacarea instituţiilor de stat.
2. Dacă nu riscă să se transforme în mişcări cu exigenţe antidemocrate (rasiste, fasciste).
SRI era obligat să monitorizeze şi să informeze beneficiarii competenţi şi pentru că, prin Operaţiunea Binomului SRI-DNA, DIPI, serviciul secret al Ministerului de Interne, a fost făcut praf. Asta deoarece SRI, Poliţia Politică a Preşedintelui, a vrut să excludă DIPI, Poliţia Politică a Premierului.
Potrivit Declaraţiei, Liviu Dragnea a anunţat c-a cerut şefului Comisiei SRI să verifice felul în care Serviciul şi-a îndeplinit competenţele", susține Cristoiu pe blogul său.

Jurnalistul susține că tonul lui Liviu Dragnea privitor la aceast subiect este unul de "de fus scos de leliță de la brîu", iar președintele PSD a adoptat această poziție la presiunile serviuciului de informații.

"Se aștepta chiar la o ridicare de ton, avînd în vedere că se conturează de la o zi la alta Adevărul implicării masive a SRI, la ordinul lui Klaus Iohannis, în manifestațiile de protest pentru căderea Guvernului.
Spre uluirea moderatoarei și crucirea noastră, Liviu Dragnea răspunde pe un ton de fus scos de leliță de la brîu:
„Eu cred că directorul SRI şi ministrul de Interne s-au lămurit şi colaborarea sunt sigur că este foarte bună acum. De asta nu trebuie să ne băgăm noi aici. De asta nu am înţeles de ce… Eu nu aveam de gînd să mă refer la acest aspect. Am intervenit pentru că nu puteam să las acea afirmaţie a preşedintelui şi să planeze vreo vină asupra Ministerului de Interne, cînd nu era cazul. Nu era vina nici a SRI. Repet, SRI e o instituţie populată cu foarte buni profesionişti, cu experienţă foarte mare, care îşi riscă viaţa de multe ori, sunt mulţi eroi necunoscuţi acolo, condusă profesionist şi foarte bine şi trebuie să colaboreze bine cu Ministerul de Interne şi o fac. Deci, chiar colaborează.”
Că ditamai bărbatul a dat înapoi în chip jalnic de la ce spusese joi, 2 februarie 2016, mai e de înţeles.
I s-a dat un semnal dinspre SRI să se potolească.
Dar ca preşedintele PSD Liviu Dragnea să înalţe ode SRI cum nici Divizia Presă n-a făcut-o, asta chiar că le întrece pe toate.
Și nu oricînd, ci într-o perioadă cînd SRI e în centrul unui Scandal uriaș ivit din dezvăluirile privindu-i pe Florian Coldea și pe Elena Iftode", notează pe blogul său Cristoiu.

Ion Cristoiu o taxează în finalul postării sale de pe blog și pe generalul SRI, Elena Iftode despre vacanța de lux din Monte Carlo despre care susține că și-a riscat viața "mîţîindu-se ca o starletă pe yahtul de lux".

Urmăriți B1TV.ro și pe
`