Donald Trump a început planul împotriva Statului Islamic

Donald Trump a început planul împotriva Statului Islamic
foto: stiripesurse.ro

Alianța arabo-kurdă care luptă contra grupării jihadiste Statul Islamic în Siria a spus marți că a primit pentru prima oară blindate americane, ca urmare a deciziei administrației Donald Trump care a promis mai mult sprijin, potrivit AFP.

'Forţele Democrate Siriene (FDS) au primit pentru prima dată blindate americane. Aceasta s-a produs după venirea la putere a administraţiei lui Donald Trump (…) care a promis mai mult sprijin', a afirmat Talal Sello, purtător de cuvânt al FDS.

'În trecut, noi primeam arme, muniţii. Cu blindatele, vom intra într-o nouă etapă de sprijin', a mai adăugat acesta, potrivit Agerpres.

După ce a fost întrebat dacă prima livrare de blindate a fost aprobată de noua administrație americană sau de cea a lui Obama, Talal Sello a spus că Donald Trump este cel care a luat decizia.

'Au fost întrevederi între FDS şi reprezentanţi ai noii administraţii care ne-au promis mai mult sprijin, în special pentru bătălia de la Raqqa', principal bastion al SI în Siria, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Donald Trump le-a spus responsabililor militari ca până la sfârșitul lui februarie să-i prezinte un plan pentru a reuși să învingă Statul Islamic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`