Călin Popescu Tăriceanu sfidează oamenii care au ieșit să protesteze: "Înseamnă că nu trebuie să mai facem alegeri și conducem după un alt model care este modelul revoluționar" (VIDEO)

Călin Popescu Tăriceanu sfidează oamenii care au ieșit să protesteze: "Înseamnă că nu trebuie să mai facem alegeri și conducem după un alt model care este modelul revoluționar" (VIDEO)

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat marți seară că ar trebui să se țină cont de legitimitatea votului și nu de protestele care au loc deoarece dacă mergem pe acest "model revoluționar" vom ajunge să luăm deciziile prin "urale și ovații".

"Legitimitatea votului sau nu? Și considerăm că manifestațiile din stradă trebuie să înlăture legitimitatea din stradă. Atunci înseamnă că nu trebuie să mai facem alegeri și conducem după un alt model care este modelul revoluționar. Chemăm masele largi populare să aprobe eventual să aprobe prin urale și ovații", a afirmat Tăriceanu.

Întrebat dacă el consideră că astfel prin votul primit, puterea are dreptul să ia orice decizie dorește fără a mai ține cont de părerea cetățenilor, acesta a afirmat că ar trebui să țin cont de legalitatea procesului democratic și de reprezentativitate.

"Există mai multe voci, există organizații nonguvernamentale, există asociații profesionale, există și oamenii care aleg să protesteze în stradă. Toți au dreptul și cred că este un câștig esențial pe care îl avem ca societate liberă și democratică. Dar în final sunt două lucruri de care trebuie să ținem cont, de legalitatea procesului democratic și a sistemului democratic parlamentar pe care îl avem și de reprezentativitate", a precizat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu sfidează oamenii care au ieșit să protesteze: "Înseamnă că nu trebuie să mai facem alegeri și conducem după un alt model care este modelul revoluționar"

#DIRECT_ONE_dnwwcz#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`