Mesajul Germaniei pentru România, după publicarea Raportului MCV: "Continuarea fermă a parcursului de întărire a statului de drept şi a luptei anticorupţie în România”

Mesajul Germaniei pentru România, după publicarea Raportului MCV: "Continuarea fermă a parcursului de întărire a statului de drept şi a luptei anticorupţie în România”

Germania a transmis un mesaj României, miercuri, după publicarea raportului MCV privind justiția.Noul Ambasador al Germaniei la Bucureşti, Cort Meier-Klodt, a transmis că țara sa pledează pentru stabilitate şi predictibilitate în România şi pentru „continuarea fermă a parcursului de întărire a statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei în ţară”, transmite news.ro.

„România să îşi continue cursul reformelor şi să păşească în continuare pe calea de succes pe care a pornit, cu ani în urmă, şi că confere un caracter ireversibil realizărilor sale”, a spus el.

„Guvernul federal sprijină acest aspect de multă vreme, la cel mai înalt nivel: doamna cancelar federal Merkel, cât şi preşedintele federal Gauck, în cursul vizitei sale întreprinse în 2016 în România, au subliniat cât se poate de clar acest lucru în discuţiile purtate cu preşedintele Iohannis, cu Guvernul, cu reprezentanţi ai justiţiei şi ai societăţii civile, exprimându-şi respectul pentru performanţele atinse de România în ultimii ani”, a adăugat Ambasadorul.

Întrebat despre intenţia preşedintelui Iohannis de a convoca un referendum pe tema graţierii şi a modificărilor aduse Codurilor penal şi de procedură penală, şeful misiunii diplomatice de la Bucureşti a precizat că trebuie să existe un dialog „deschis şi transparent” între experţi şi Parlament şi că trebuie găsite „căile de participare” pentru toţi partenerii implicaţi. El a atras, însă, atenţia că nu este de datoria sa să spună cum se va realiza acest lucru.

Ambasadorul a afirmat în conferinţa de presă că lupta anticorupţie şi consoolidarea statului de drept sunt factori importanţi pentru binele economic al României. „Ambele elemente reprezintă factori puternici vizaţi întotdeauna de posibilii investitori în cadrul procesului lor decizional, la alegerea unei destinaţii de investiţii”, a explicat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:47 - Amenda primită de o femeie din Sibiu care și-a pozat buletinul de vot. Cum s-a dat de gol
16:39 - Ce salariu va avea viitorul președinte al României. Pe ce loc se situează la nivel european
16:32 - Slatina: Tânăr, observator al procesului electoral, bătut de apropiaţi ai primarului Mario De Mezzo. Victima a ajuns la spital cu un ochi tumefiat (FOTO)
16:26 - Refuzul lui lui Klaus Iohannis de a vorbi cu jurnaliștii după vot, taxată de CTP: „Mocofanilor, săracilor, prăpădiților, m-am folosit de voi 10 ani ”
16:13 - Alegeri prezidențiale 2024: 34 de sancțiuni date de Poliție în ziua votului: 7 amenzi în valoare de 11.700 de lei și 27 de avertismente
16:09 - Tudor Chirilă: „Candidații la președinție în marea lor majoritate sunt o rușine. Dar trebuie să mergem la vot. Și să votăm pentru un dezastru cât mai mic”
15:58 - Scandal cu amenințări între membrii unei secții de votare din Capitală. Poliția efectuează cercetări. De la ce ar fi pornit totul
15:43 - Familia lui Gabriel Cotabiță a dat ultimele detalii cu privire la locul unde va fi depus trupul artistului: „Cei ce vor să îi aducă un ultim omagiu sunt așteptați”
15:34 - Robert Sighiartău: „Îndemnăm românii să vină la vot în număr cât mai mare! Vreau să avertizez că în aceste zile circulă tot felul de știri false propagate de tălpile roșii” (VIDEO)
15:05 - Aglomerație la secțiile de vot din București. Oamenii așteaptă zeci de minute, la coadă, pentru a-și exercita votul (VIDEO)