Curtea Supremă a Marii Britanii a decis: BREXIT, doar cu aprobarea Parlamentului

Curtea Supremă a Marii Britanii a decis: BREXIT, doar cu aprobarea Parlamentului
Foto: parliament.uk

Răsturnare de situație în cazul Brexit-ului. Curtea Supremă a Marii Britanii a hotărât că, pentru a declanşa procedurile de ieşire a Regatului Unit din Uniunea Europeană, premierul Theresa May şi guvernul său trebuie să ceară aprobarea Parlamentului, informează Digi 24.

Astfel, Legislativul de la Londra trebuie să aprobe declanşarea Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, care va deschide oficial procesul de ieşire din UE.

Instanța a decis marți că trebuie să fie discutată în Parlament orice fel de lege cu privire la Brexit.

De asemenea, judecătorii au stabilit că în cazul începerii procedurilor legate de ieșirea din Uniunea Europeană, nu este nevoie de aprobarea guvernelor din Scoția și Irlanda de Nord, informează Reuters.

Decizia Curții Supreme vine după ce Theresa May a încercat să păstreze doar la nivelul guvernului decizia declanșărilor procedurilor de ieșire din Blocul Comunitar.

Autoritățile de la Londra au promis că activarea articolului 50 se va face până la sfârșitul lunii martie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:00 - Ministrul Veștea (PNL), întrebat dacă se menține coaliția cu PSD și după alegeri: „Eu sunt născut în aceeași zi cu Nostradamus și nu sunt în măsură să vă dau o astfel de soluție. Românii decid” (VIDEO)
22:30 - Arafat, despre ploile torențiale: Consecințele de până acum nu sunt grave / Deja în județul Galați avem 3.500 de persoane evacuate. Vreo 260 au refuzat evacuarea și fac asta pe propria răspundere (VIDEO)
22:07 - Ministrul Mircea Fechet: Debitul Dunării nu are o creștere care să ne surprindă / Galațiul rămâne sub cod roșu / Am mers mai bine de 1000 de km să mă asigur că autoritățile sunt pregătite (VIDEO)
21:45 - Cum răspunde ANM criticilor că a exagerat cu avertismentele privind furtuna. Georgescu: S-a ținut cont de toate fenomenele meteo. Maximele termice vor în unele zone cu 15 grade mai scăzute (VIDEO)
21:08 - George Simion spune că Becali ar putea fi printre candidaţii AUR: Îl iau pentru că aduce voturi. A învăţat unele lucruri. Nu merge degeaba la mănăstiri, la biserici
20:45 - Probleme în traficul din București din cauza furtunii: Mijloace de transport, blocate la Podul Grozăveşti (VIDEO)
20:18 - Extrema dreaptă a câștigat alegerile parlamentare din Austria, arată primele estimări. Cancelarul Karl Nehammer și-a recunoscut înfrângerea
19:44 - Ion Iliescu: „Am un zâmbet de Dacie, un zâmbet industrial, cu patru viteze” / Secretul longevității sale și mesajul lui pentru români în prag de alegeri
19:32 - PSD organizează consultări cu sindicatele și patronatele pe tema programului de guvernare
19:06 - Trei cutremure, duminică, în România. Ultimul s-a produs în Brăila. Ce magnitudini au avut