Cine este Florin Bădiță, de la CORUPȚIA UCIDE, omul care a inițiat manifestațiile din a treia zi de după Colectiv și evenimentul cu Scoaterea pantalonilor în metrou

Cine este Florin Bădiță, de la CORUPȚIA UCIDE, omul care a inițiat manifestațiile din a treia zi de după Colectiv și evenimentul cu Scoaterea pantalonilor în metrou

Protesteleconstruiesc lideri. Uneori se sting, alteori ating istoria cu gândul. Deocamdată zilele manifestațiilor din București ni l-au scos în prim-plan pe Florin Bădiță, creatorul paginii de Facebook "Corupția Ucide"care a reușit să strângă o comunitate online de câteva mii de utilizatori în doar câteva ore. De la acest nucleu virtual și nu numai, ulterior pe străzile Capitalei s-au strâns 30000 de oameni care și-au strigat concret nemulțumirea.

La îndemnul Alinei Mungiu-Pippidi într-o emisiune la B1TV, care recomandaca organizatorii să se identifice, a apărut și numele lui Florin Bădiță, cunoscut ca inițiator al evenimentul cu Scoaterea pantalonilor în metrou, dar și manifestațiile din a treia zi de după Colectiv.

Florin Bădiță nu are alt trecut civic decât organizarea de evenimente pe diferite cauze de genul celei cu pantalonii și a intrat în atenția presei când s-a întâlnit cu un reporter de la Adevărul la un training organizat de el contra manipulării online în anul 2014. Același reporter l-a descris apoi ca pe scânteia manifestațiilor de la Colectiv care au dus la căderea lui Victor Ponta,aflăm din Cotidianul.

Deși are reputație de IT-ist, conform profilului său pe Linkedin Florin Bădiță a urmat doar cursuri de psihologie la universitatea Titu Maiorescu. Mai are trecute în CV studii la ”universitățile” Crosși Draper,unde a urmat traininguri fără acreditare academică, în domeniul Start-upurilor IT și New Media.
Singurul său proiect,ca și asociere de lungă durată, pare a fi cu Ministerul Justiției din România, legat de analiza de date.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`