Radu Banciu: E o soluție să ieși în stradă și să îi demonstrezi unui guvern proaspăt instalat că nu are dreptate. Ăștia sunt oamenii care deocamdată nu au găsit cu cine să voteze în România (VIDEO)

Radu Banciu: E o soluție să ieși în stradă și să îi demonstrezi unui guvern proaspăt instalat că nu are dreptate. Ăștia sunt oamenii care deocamdată nu au găsit cu cine să voteze în România (VIDEO)

Radu Banciu a vorbit în ediția de duminică a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre protestele care au avut loc în București și în mai multe orașe ale țării față de proiectul de ordonanță de urgență privind grațierea și față de modificarea Codului Penal.

Banciu subliniază că cei care au ieșit în stradă acum sunt oamenii care, în mod normal, nu merg la vot.

”De notat, pentru toți politicienii că cei 40% care nu votează aproape niciodată în România, minimum 40%, au și ei dreptul la vot. Atunci când alegerile se organizează, practic, nu-ți găsești locul, acolo n-ai cu cine să votezi, însă în stradă poți să ieși. Le-aș atrage atenția oamenilor politici că de acești 40%, societatea românească nu poate să scape nicicând, indiferent cine se află la putere”, a comentat Banciu.

Radu Banciu: E o soluție să ieși în stradă și să îi demonstrezi unui guvern proaspăt instalat că nu are dreptate. Ăștia sunt oamenii care deocamdată nu au găsit cu cine să voteze în România

#DIRECT_ONE_jns7rc#

”E greu de crezul că tot norodul care a votat PSD-ul cu un scor zdobitor, hodoron-tronc, la câteva săptămâni iese în stradă, numai de dragul democrației, când el a votat guvernul PSD. Puțin probabil ca grosul norodului să fi provenit de acolo. Cei care au votat împotriva PSD sunt prea puțini pentru a stârni o asemenea manifestare. Sigur că sunt și ei nemulțumiți acolo în mulțime. Dar sunt oameni proaspeți, asta se simte. Este o prospețime acolo care vine de la cei aflați în rezervă, dar existenți. Nu pot fi ignorați numai pentru că nu vor să se ducă la vot.

Am mai explicat de ce lumea nu se duce la vot, lumea cu adevărat bună care are o opțiune politică și vrea să facă niciun fel de compromis. Ăștia sunt oamenii care deocamdată nu au găsit cu cine să voteze în România ultimilor 27 de ani și atunci își rezervă votul pentru o lume mai bună, când vor avea soluții. Asta e o soluție să ieși în stradă și să îi demonstrezi unui guvern proaspăt instalat că nu are dreptate. (…) Nu este nicio încălcare a democrației faptul de a te duce și a manifesta împotriva unor oameni care într-adevăr nu voiau să ducă în direcția bună căruța societății”, a mai spus Radu Banciu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`