"Informați-i pe cetățeni, este responsabilitatea guvernului!" Cătălin Tolontan, atac la adresa ministrului Justiției care a afirmat că protestatarii sunt dezinformați

"Informați-i pe cetățeni, este responsabilitatea guvernului!" Cătălin Tolontan, atac la adresa ministrului Justiției care a afirmat că protestatarii sunt dezinformați

Câteva mii de persoane au ieșit pe străzile din București, dar și în mai multe orașe din țară, miercuri seară, pentru a protesta împotriva proiectelor de ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea Codului Penal.

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a afirmat că persoanele care au ieșit în stradă sunt dezinformați și din acest motiv au ieșit să protesteze, iar un secretar de stat din interiorul ministerului va fi trimis să discute cu aceștia.

”Dintr-o slabă informare, cred eu, oamenii au ieșit și se manifestă”, a afirmat Florin Iordache la Antena3.

Jurnalistul Cătălin Tolontan s-a arătat deranjat într-un articol publicat pe tolo.ro de cuvintele ministrului și a cerut guvernului să îți facă datoria și să informeze cetățenii și nicidecum să îi dojenească.

"Cuvintele ministrului justiției curg în sensul că oamenii au ei o problemă de vreme ce nu înțeleg.

E fie un defect de fabricație a cetățenilor, nu degeaba la audierile parlamentare colegul său, ministrul Educației, Pavel Năstase spune că ”Sunt oameni care din naştere nu pot lua un Bacalaureat”!

Sau, în cel mai bun caz pentru manifestanți, ei sunt manipulați, iar credința asta a Guvernului devine clară în momentul în care, întrebat din studioul televiziunii, Florin Iordache rostește cuvîntul ”dezinformare”.

Bine, dar atunci unde este informarea făcută de Guvern care să combată dezinformarea?

Executivul nu a pus nici măcar pe ordinea de zi OUG-ul care promova grațierea și opera modificările din Codul Penal, practic o emulare a amnistiei.

Dacă tu Guvern nu semnalezi cetățenilor că se discută, nu poți să ai pretenția ca ei să înțeleagă ce se discută!", precizează Cătălin Tolontan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`