Prima ediţie “Generaţia cu cheia de gât”, cu Sanda Nicola: Dirijorul Tiberiu Soare, despre concertele sale

Prima ediţie “Generaţia cu cheia de gât”, cu Sanda Nicola: Dirijorul Tiberiu Soare, despre concertele sale
Foto: b1.ro

Sâmbătă de la ora 12.00, B1 TV a transmis prima ediţie a emisiunii “Generaţia cu cheia de gât”, prezentată de Sanda Nicola. Invitatul emisiunii a fost dirijorul român Tiberiu Soare, care a vorbit despre experinţa sa şi despre concertele susţinute ca dirijor al Operei Naţionale.

“Pune o orchestră mare să cânte Simfonia a şaptea de Beethoven. Pune-o să-ţi cânte fără dirijor. Le e foarte greu şi să înceapă”, a declarat tânărul dirijor în cadrul emisiunii.

În 2010, Tiberiu Soare a acceptat să dirijeze la Bucureşti concertele Mozart Rocks, o serie de evenimente care au adunat iubitorii muzicii simfonice şi pe cei ai rock-ului în faţa aceleiaşi scene.

La sfârşitul anului, Tiberiu Soare a fost invitat să dirijeze Filarmonica din Londra, într-un concert extraordinar alături de Angela Ghiorghiu care a avut loc la Minsk.

“Dacă publicul percepe cât mai intens şi cât mai acurat ceea ce încerc eu să imprim (…), înseamnă că în seara respectivă eu mi-am făcut treaba cum trebuie”, a mai spus dirijorul român.

 

Tiberiu Soare la „Generaţia cu cheia de gât”

Dirijorul român vorbeşte despre copilăria sa, când  locuia în cartierul bucureştean Berceni şi obişnuia să poarte cheia la gât.  “S-a întâmplat o dată să cad dintr-un copac şi (…) am căzut cumva perpendicular pe cheie şi am rămas cu o durere destul de puternică multă vreme după…Da, evident că am amintiri despre cheia la gât”, a afirmat Tiberiu Soare.

Dirijorul, despre copilăria sa

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`