SUA: Donald Trump, contestă decizia de a diminua puterile Biroului de etică al Congresului

SUA: Donald Trump, contestă decizia de a diminua puterile Biroului de etică al Congresului
Foto: usnews.com

Președintele american ales, Donald trump a criticat marțipe contul său de Twitter decizia parlamentarilor americani de a diminua puterile Biroului de etică a Congresului, informează Agerpres.

Trump este nemulțumit de faptul că organismul independent de supraveghere a fost trecut sub supervizarea Comisiei pentru etică a Camerei Reprezentanților de republicanii majoritari în legislativ.

Liderul de la Casa Albă a îndemnat în postarea sa Congresul să se concentreze pe lucruri mai importante precum reforma fiscală și domeniul sănătății.

"Din tot ce are de făcut Congresul, chiar trebuia (ca parlamentarii) să pună pe locul întâi slăbirea Biroului independent de etică, oricât de incorect ar putea fi acesta… Concentrați-vă pe reforma fiscală, sănătate și atâtea alte lucruri cu mult mai importante! #DTS", a făcut apel Trump în două postări pe Twitter, DTS fiind prescurtarea sloganului său de campanie "Drain the Swamp" (Curățați mlaștina!).

Reacția lui Trump vine după ce luni grupul majoritar din Cameră a adoptat o modificare a regulamentului intern într-o reuniune cu ușile închise.

Plenul camerei a fost chemat marți să adopte modificarea.

Biroul de etică parlamentară urmează să fie reales și să treacă sub supravegherea parlamentarilor din Comisia pentru etică a Camerei, astfel parlamentarii din Comisie vor putea pune capăt anchetelor.

Totodată biroul de etică nu va avea dreptul de a comunica, în condițiile în care mai mulți aleși anchetați s-au plâns că Biroul nu a respectat prezumția de nevinovăție.

Liderul republican al Camerei reprezentanților, Paul Ryan a dat asigurări că Biroul pentru etică parlamentară "va continua să funcționeze în mod independent".

"Biroul va continua să primească plângeri din partea publicului cu privire la comportamente neadecvate și va continua să le ancheteze în mod minuțios și independent", a afirmat Paul Ryan.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`