Ion Cristoiu: Îi vedeți în stare pe liderii PSD și ALDE angajându-se într-o bătălie pe viață și pe moarte cu Sistemul instituțiilor de forță? Eu unul, nu

Ion Cristoiu: Îi vedeți în stare pe liderii PSD și ALDE angajându-se într-o bătălie pe viață și pe moarte cu Sistemul instituțiilor de forță? Eu unul, nu
Foto: psnews.ro

Jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit în “Gândul de marți”, de pe blogul personal, despre alegerile parlamentare are au avut loc în luna decembrie.

Acesta încearcă să găsească o explicație pentru votul acordat de alegători, acesta spunând că oamenii au votat românii au votat împotriva Sistemului instituțiilor de forță.

“De fapt, nu împotriva Sistemului acestor instituții, indispensabil în orice democrație pentru apărarea statului, ci împotriva amestecului brutal al Sistemului în viața noastră social-politică, fenomen de o rară gravitate devenit realitate în ultimii 12 ani. Nu s-a votat nici împotriva Justiției, nici împotriva anticorupției.

S-a votat – și nu oricum, ci în chip zdrobitor – împotriva Binomului SRI-DNA, axa Sistemului, Binom care a folosit și folosește lupta împotriva corupției pentru răfuieli politico-mafiote.

Amestecul Sistemului în viața noastră social-politică a fost mai limpede ca niciodată după alegeri, cînd am asistat la o tentativă de răsturnare a votului din 11 decembrie 2016 prin acțiunile lui Klaus Iohannis în ipostază de Rață mecanică a Sistemului.

Deoarece din denunțarea Sistemului instituţiilor de forţă mi-am făcut un steag de luptă gazetăresc sînt întrebat şi chiar luat la întrebări:

Ce înţeleg prin asta? Nu e cumva conceptul de Sistem o forțare a realităţii sau – şi mai şi – o născocire de a mea?

Cum adică Sistemul instituţiilor de forţă controlează ţara? Sîntem după 26 de ani de democraţie. E posibil aşa ceva? Da, e posibil”, a scris Ion Cristoiu.

Acesta vorbește ulterior despre DNA, pe care o numește una dintre cele mai “cumplite instituţii de forţă din România democratică”.

„Un procuror DNA poate reţine 24 de ore pe cine vor muşchii săi.

E drept, dacă face propunere de arestare preventivă, aceasta poate fi respinsă de judecător.

Da, dar în România căreia i s-a impus drept normă scoaterea din viaţa politică a „penalilor”, convocarea la DNA, reţinerea, materialele compromiţătoare scurse în presă sînt exclusiv la mîna procurorului.

Şi cum un procuror DNA nu mişcă în front faţă de Codruţa Kovesi destinul unui politician depinde de şefa DNA.

Nici Nicolae Ceauşescu n-avea puterea de a reţine 24 de ore pe cine punea el ochii.

Un procuror DNA de la centru, dar mai ales din provincie, nu e omul nou, visat de Lenin.

E un om ca toţi oamenii şi nu totdeauna cinstit, corect, inteligent.

Cine garantează că, aşa cum a fost în cazul Berca, un procuror DNA nu face jocurile Mafiei transpartinice din judeţul cu procuror?

Nimeni. Şi atunci se pune întrebarea, legitimă:

Are procurorul DNA conştiinţa că răspunde dacă comite abuzuri?

N-o are. Pentru că pe procurorul DNA nu-l controlează nimeni”, a mai spus Ion Cristoiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`